El PSC de Figueres reclama actuacions contra l'enganxada indiscriminada de cartells

El grup municipal considera que en els darrers mesos hi ha hagut un increment de la degradació de l'espai públic

Un exemple de cartelleria sobre el mobiliari urbà

Un exemple de cartelleria sobre el mobiliari urbà / Emporda.info

Emporda.info

El PSC de Figueres reclama al govern municipal que "es posi les piles i comenci a revertir la imatge de deixadesa que mostra la ciutat en bona part de l'espai públic que està encartellat i brut". Segons el grup socialista, des de fa uns mesos un seguit de campanyes, concentracions i actuacions han sembrat, molts espais de la ciutat on està prohibit enganxar publicitat, de cartelleria enganxada amb cola. Això ha provocat que actualment aparadors, papereres, tòtems informatius, parets i mobiliari urbà estigui ple de cartelleria.

Davant la "passivitat del govern municipal", el PSC reclama que el govern actuï i netegi tot aquest espai públic i que treballi per sancionar als incívics. Pel portaveu del grup municipal del PSC de Figueres, Pere Casellas, "no hi ha excusa per aquesta deixadesa. Amb la inversió que vam fer a FISERSA es tenen tots els recursos per tenir la ciutat neta i cal celeritat per sancionar a aquests incívics".

Els socialistes expliquen que "aquest fenomen va començar amb la campanya de l'actual regidora del grup mixt -referint-se a Àngela Domènech, regidora electe del PP- i després hi ha hagut altres actuacions incíviques com la d'una concentració el 3 de novembre o la d'empreses d'oci de la comarca". Casellas ha tractat el tema en el ple ordinari celebrat aquest dijous, on ha recordat que la crida a una manifestació recent a favor de Palestina va omplir la ciutat de cartells adhesius en tota mena d'espais públics i privats.