Agullana instal·la nova senyalització per impedir l’accés de tràilers a l’Estrada

Desenes de camions s'encallaven al veïnat per culpa del GPS

L’Ajuntament d’Agullana ha instal·lat senyalització nova. | JOSEP RIBAS

L’Ajuntament d’Agullana ha instal·lat senyalització nova. | JOSEP RIBAS / REDACCIÓ. agullana

Emporda.info

Gairebé dos mesos després que desenes de tràilers quedessin encallats a l’Estrada, molt probablement per un error de GPS, l’Ajuntament d’Agullana (titular de la carretera de l’Estrada) com la Diputació de Girona (titular de la GI-500) han reforçat la senyalització que prohibeix als camions de gran tonatge circular més enllà del pont de l’autopista (venint de la Jonquera). «Han canviat els cartells blancs que hi havia a sota del mateix pont per uns de fluorescents i, per tant, més visibles, i també n’han instal·lat a l’encreuament entre les carreteres de la Jonquera i de l’Estrada» explica l’alcalde, Josep Jovell. Amb aquesta intervenció, semblaria resolt el problema dels camions de gran tonatge que arribaven a l’Estrada per error i, allà, tardaven hores a desencallar-se dels estrets carrers.

Setmanes enrere fins a una quinzena de camions de gran tonatge guiats pel GPS van circular des de la rotonda de Can Quartos, a la Jonquera, fins al nucli de l’Estrada, a Agullana on es veien atrapats i havien de fer complicades maniobres per fer marxa enrere. L’alcalde, Josep Jovell,  explicava que l’Estrada és un veïnat on viuen una vuitantena de veïns. Són carrers estrets on els és impossible circular i han de girar en un camp. Avisaven als Mossos i fins que aconseguien maniobrar, alguns amb moltes dificultats, la via resta obstaculitzada.

Llavors l’alcalde ja es va reunir amb els Mossos d’Esquadra i van plantejar reforçar la senyalització. A l’inici de la carretera que condueix a Gualla, la Gi-500, hi ha dos rètols grans a banda i banda de la carretera. La Diputació, en converses amb l’Ajuntament, es va comprometre a substituir-los per panells més visibles, de colors lluminosos.  Ara amb la nova senyalització, cap tràiler ha tornat a quedar encallat al veïnat d'Agullana.