Quin temps farà pel pont de la Puríssima a l'Empordà?

Consulta la predicció meteorològica per aquests dies

Previsió del temps a l'Empordà.

Previsió del temps a l'Empordà. / METEOCAT

Desembre ha començat amb la primera baixada de les temperatures de l'estació. Després d'uns mesos marcats per unes temperatures inusualment càlides, l'inici de l'hivern meteorològic ha portat (per fi) un descens dels termòmetres. Però l'arribada d'aquest primer fred hivernal sembla que no durarà gaire.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya el pont arrencarà amb fred i acabarà en calorada, i, al mig, precipitacions i ventades. Aquest seria un resum ràpid i sense matisos del temps que ens acompanyarà entre dimecres i diumenge.

Dimecres: sol i fred

Durant el matí experimentarem una clara inversió tèrmica, amb temperatures més baixes en comparació amb les zones muntanyoses elevades. Les temperatures matinals seran sota zero al Pirineu i Prepirineu. Tot i que el sol matutí ajudarà a suavitzar la temperatura al migdia, l'ombra encara proporcionarà un ambient fresc. Cap a la tarda, el cel es cobrirà, indicant un imminent canvi de temps. Les temperatures màximes del dia es situaran al voltant dels 18 ºC.

Dijous: núvols i pluges a darrera hora

Trobarem pocs valors sota zero al Pirineu, mentre que les temperatures al migdia fregaran els 20 ºC. El sol es veurà a estones durant el matí. En canvi, a la tarda, el cel es taparà de núvols i cauran les primeres pluges a partir del vespre. La cota de neu voltarà els 2.000 metres.

Divendres: pluges i neu al Pirineu

El front de precipitacions ens travessarà de matinada. A primera hora del matí, plourà sobre les comarques gironines. Al vessant nord del Pirineu nevarà a cotes de 1.200 metres. Matinada sense fred, i migdia suau amb màximes al voltant dels 18 ºC.

Dissabte: dia de sol amb fred matinal

Jornada totalment assolellada. Només cap a la tarda, es dibuixaran algunes teranyines de núvols prims, sense cap rellevància. Malgrat la frescor matinal causada per la serenor de la nit, les temperatures experimentaran un ascens destacat al Pirineu durant les hores del migdia, creant un ambient agradable.

Diumenge: Pujada de temperatures

El clima es mantindrà estable, amb una marcada predominància de sol. Un dia radiant que vindrà acompanyat de temperatures notoriament elevades. A les primeres hores del matí, serà difícil trobar regions on les temperatures siguin sota zero. Podem estar davant d'una jornada sense registres de temperatures negatives.