El servei de taxi de Roses incorpora un model elèctric d’última generació

L'empresa Estarriol Bus ha estrenat un ID Buzz de Volkswagen per a donar servei als clients locals

És el primer vehicle d’aquestes característiques que opera en el transport de la vila

L'ID Buzz de Volkswagen. | SANTI COLL

L'ID Buzz de Volkswagen. | SANTI COLL

Santi Coll

Santi Coll

Des de finals d’estiu, la flota de taxis de Roses compta amb un nou vehicle que fa el mateix servei que tots els altres, però hi afegeix una aposta substancial cap a la sostenibilitat ambiental, ja que es tracta d’un modern ID Buzz de la marca alemanya Volkswagen, amb tracció elèctrica total. El vehicle és operat per l’empresa Estarriol Bus, propietària de la llicència número u del servei de transports de viatgers amb conductor de la vila.

L’ID Buzz ha hagut de passar diverses inspeccions tècniques per a verificar que estava plenament condicionat per a fer aquest servei. Es tracta d’una de les versions d’última generació de la popular furgoneta càmper de Volkswagen, la presentació de la qual en l’àmbit internacional va tenir lloc l’any passat durant la trobada celebrada al càmping la Ballena Alegre de Sant Pere Pescador.

Jordi Pi, gerent d’Estarriol Bus, es mostra satisfet pel «bon resultat» que està donant d’ID Buzz per al servei de taxi «no només perquè és un vehicle que fa servir energia neta, és molt confortable i espaiós, sinó també perquè ens ofereix una elevada operativitat amb una autonomia d’uns quatre-cents quilòmetres. Com que a la nostra base disposem de plaques fotovoltaiques, generem la nostra pròpia energia i el preu final per quilòmetre operatiu ha baixat ostensiblement respecte a un vehicle convencional».

Pi deixa clar que «l’ID Buzz forma part de la flota de taxis de Roses i del seu sistema de treball, seguint els torns i les parades que toquen, sense oferir cap servei especial pel fet que sigui una novetat de mobilitat elèctrica. De fet, es tracta d’un pas endavant més d’Estarriol Bus, perquè la nostra empresa s’agafa molt seriosament el camí cap a la sostenibilitat». Tant és així que ja fa un parell d’anys va ser pionera a Catalunya, com a empresa privada de transport, en l’adquisició d’un autobús de biometà, ara ja en tenen dos i, també, dos més d’híbrids. «La conducció de l’ID Buzz és molt agradable i senzilla. La gent s’atura per mirar-lo a la parada i els clients solen fer comentaris molt favorables», explica Àlex Fernández, un dels seus conductors habituals. Fins ara, a més de les carreres d’àmbit local i comarcal, també n’ha fet als aeroports de Girona i Perpinyà i l’estació de l’AVE de Figueres-Vilafant. «D’ell també en podem destacar la capacitat del maleter, la qual cosa els viatgers agraeixen», afegeix Fernández.