La regulació rebaixa la freqüentació a les zones de bany de la vall de la Muga

Banyistes en una gorga de Sant Llorenç de la Muga. | DDG

Banyistes en una gorga de Sant Llorenç de la Muga. | DDG / REDACCIÓ. SANT LLORENÇ DE LA MUGA

Emporda.info

L’estiu del 2022, la Diputació de Girona, a través del servei de Medi Ambient, i la Generalitat de Catalunya van engegar una prova pilot d’informadors ambientals en els gorgs i els espais fluvials més freqüentats de la demarcació, entre ells els d’Albanyà i Sant Llorenç de la Muga. El propòsit era promoure l’ús responsable d’aquests indrets protegits i evitar conductes incíviques.

Enguany, i com a conseqüència dels bons resultats obtinguts, s’hi ha donat continuïtat, amb un dispositiu que ha registrat 88.410 visitants entre juliol i mitjans de setembre, i els llocs més concorreguts han estat el riu Brugent (17.900), Albanyà (17.675) i Sadernes (15.138). La major presència de cossos de seguretat ha fet que en espais com Sant Llorenç de la Muga el nivell de freqüentació hagi baixat.

A més del dispositiu en els espais fluvials, el Departament d’Acció Climàtica també ha incrementat aquest estiu la presència d’informadors i informadores ambientals als parcs naturals gestionats per la Generalitat, especialment aquells que durant aquesta època registren un nombre més alt de visitants com ara l’Albera, el Parc Natural de Cap de Creus i el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, entre altres. Així, s’ha reforçat els dispositius ordinaris d’informació als visitants en espais de gestió pròpia amb gairebé una quarantena de nous informadors.