L’Ajuntament de Portbou es reuneix amb la càtedra Walter Benjamin de la UdG per "restablir ponts"

El passat 18 d’octubre l’alcalde de la població, Gael Rodríguez, es va reunir amb el director de la càtedra Walter Benejamin, Memòria i Exili, Maxi Fuentes, i amb la vicerectora de Territori i Compromís Social de la Universitat de Girona, Sílvia Llach, per tractar la reincorporació de l’Ajuntament a la Càtedra

L'Ajuntament i la Càtedra es van reunir el 18 d'octubre.

L'Ajuntament i la Càtedra es van reunir el 18 d'octubre. / Ajuntament de Portbou

Emporda.info

L’Ajuntament de Portbou ha començat a restablir ponts amb la càtedra Walter Benjamin de la Universitat de Girona, segons fonts municipals. El passat 18 d’octubre l’alcalde de la població, Gael Rodríguez, es va reunir amb el director de la càtedra Walter Benejamin, Memòria i Exili, Maxi Fuentes, i amb la vicerectora de Territori i Compromís Social de la Universitat de Girona, Sílvia Llach, per tractar la reincorporació de l’Ajuntament a la Càtedra. El consistori ja havia format part del patronat de la càtedra, però l’any 2014 va sortir-se’n. L’alcalde creu que aquestes decisions van ser “greus errors del passat” i que "cal reconnectar-se amb la resta d’institucions i col·lectius amb els qual es comparteixen reptes". “Portbou aposta fermament per restablir aliances amb la universitat i el món acadèmic i social de les comarques gironines", afirma Rodríguez.

En aquest sentit, la Càtedra Walter Benjamin de la UdG té l’objectiu de proporcionar un espai pel treball acadèmic i cultural en la memòria tant de la figura de Walter Benjamin com de les condicions històriques de les dictadures, de l’exili i de la guerra en els quals es despleguen la vida i obra de Benjamin. Per això, "també volem recuperar l’antic format dels col·loquis Walter Benjamin i donar un impuls a la Càtedra, braç a braç, amb el món acadèmic i les institucions memorialístiques de Catalunya per fer justícia a la memòria del pensador jueu mort a Portbou el setembre de 1940 i a la resta de persones anònimes que van travessar la frontera portbouenca”, conclou Gael Rodríguez.