LA DO Empordà impulsa un nou cicle per maridar vins i monestirs

Durant el novembre, la proposta permetrà visitar quatre edificis religiosos de l'Alt i el Baix Empordà per descobrir el seu passat vitivinícola tot fent un tast dels vins produïts actualment en el seu antic domini

Nou cicle per maridar vins i monestirs de l'Empordà.

Nou cicle per maridar vins i monestirs de l'Empordà. / DO Empordà

Emporda.info

L’Empordà és territori ric de vins i monestirs. És per això que el Consell Regulador de la DO Empordà vol donar a conèixer aquest llegat amb un cicle que té lloc durant el mes de novembre.  

Enguany, se celebra la quarta edició del cicle que permetrà visitar quatre edificis religiosos de l'Alt i el Baix Empordà per descobrir el seu passat vitivinícola tot fent un tast dels vins produïts actualment en el seu antic domini. Les propostes tenen lloc els dissabtes del mes d'octubre al Convent de Sant Bartomeu de Bell-lloc a Peralada (4 de novembre); Monestir de Sant Llorenç de Sous d’Albanyà (11 de novembre); Canònica de Santa Maria de Vilabertran (18 de novembre) i Mas del Vent de Palamós (25 de novembre). Les visites amb tast permetran per exemple conèixer la relació de les monges de l’Albera amb el vi o els banquets medievals que tenien lloc a la Canònica i quins vins es bevien en aquella època. 

Totes les visites tindran lloc a partir de les 12 del migdia i tindran una durada aproximada de dues hores. L’activitat inclou una visita guiada al recinte i tast de vins. El preu és de 20 € i les entrades ja es poden comprar al web de la DO Empordà. Les places són limitades.

El cicle està coordinat per les especialistes Clara Poch i Romina Ribera. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Ruta del Vi DO Empordà; els ajuntaments d’Albanyà i Peralada; el Patronat del Santuari de la Mare de Déu del Mont; el Centre de Turisme Cultural Sant Domènec, i Brugarol.

[object Object]

De ben antic les terres empordaneses van acollir multitud de monestirs i priorats que, durant segles, van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l’art de transformar el most en vi. Avui en dia moltes de les vinyes de la Denominació d’Origen s’estenen pels antics dominis monàstics i el vi que neix d’aquesta terra és fruit de l’herència dels grans monestirs que antigament van poblar valls i muntanyes empordaneses.