Reactivada la prohibició d’obres per al pròxim estiu

L’ordenança reguladora havia quedat suspesa a causa de la Covid-19

L’estiu del 2020 el centre Ferran Sunyer estava en obres. | SANTI COLL

L’estiu del 2020 el centre Ferran Sunyer estava en obres. | SANTI COLL / SANTI COLL. FIGUERES

Santi Coll

Santi Coll

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Figueres ha acordat reactivar el punt de l’Ordenança de convivència i civisme que prohibeix la realització d’obres que puguin causar molèsties durant la temporada d’estiu i que va ser desactivada el 2020 a conseqüència de la pandèmia generada pel coronavirus.

En aquell moment, l’Ajuntament va prendre aquesta decisió per a facilitar la reactivació econòmica de tots els sectors de la ciutat, tots els quals havien estat aturats durant els primers mesos de la pandèmia a causa del confinament. La Junta de Govern del 15 de maig de 2020 va acordar «deixar sense efecte l’aplicació de l’article 75 bis del Text refós de l’Ordenança de civisme i convivència ciutadana que regula la suspensió de tipus o fases d’obres molestes durant la temporada d’estiu». Determinant, però, que aquesta suspensió podrà ser revisada en qualsevol moment per la Junta de Govern Local en el cas que canviïn les circumstàncies derivades de la Covid-19, o per protegir l’interès públic general de la via pública.

Ara l’Ajuntament considera que «la Covid-19 ja no és una emergència sanitària internacional, i s’ha d’anar recuperant, mantenint sempre com a referència la salut pública, la vida quotidiana i l’activitat econòmica».

D’aquesta manera, l’estiu vinent es tornarà a aplicar aquest article de l’Ordenança restringit les obres a la ciutat.