Gelati Dino recapta 3.145 euros amb un gelat solidari per la lluita contra el càncer infantil

Els diners s'han entregat a l'Associació amb Famílies de Nens Oncològics de Catalunya

El producte s'ha venut durant el mes de setembre a onze establiments de l'empresa

Entrega dels diners recaptats a l'Associació AFANOC.

Entrega dels diners recaptats a l'Associació AFANOC. / Gelati Dino

Emporda.info

Gelati Dino ha recaptat 3.145 euros amb la venda d'un gelat solidari. Els diners es destinaran a la lluita contra el càncer infantil en una iniciativa que es realitza per segon any. El producte es va poder adquirir en 11 dels més de 30 establiments que Dino té repartits per l’Estat espanyol.

Coincidint amb el mes de la sensibilització sobre aquesta malaltia en els nens i nenes, durant el setembre ha posat a la venda el gelat. És cremós de cacau amb llet, acompanyat de crema d’avellanes i cacau i escates de xocolata blanca.

La directora de comunicació i tercera generació del negoci, Sara Rosso, explica que “la iniciativa ha tingut una molt bona acollida aquest any, obtenint un 24% més respecte les vendes del 2022". L’any passat, a partir d’un gelat solidari de xocolata amb llet, amb dolç de llet i cruixents galetes salades pretzels, Gelati Dino va recaptar 2.530 euros per aquesta associació.

La recaptació s'ha entregat íntegra a l'Associació de Famílies amb Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC)

Conscienciar sobre el càncer

"Quan l’any passat ens van proposar aquesta campanya ens va semblar una idea fantàstica i d’aquesta manera vam posar en marxa Il Gelato Solidario, per donar un cop de mà i conscienciar sobre el càncer infantil” diu Rosso que afegeix que l'objectiu "no només és aportar una quantitat econòmica, sinó que també volem donar visibilitat a l'AFANOC i a la seva tasca que cada dia acompanyen familiars amb nens i nenes que pateixen càncer, oferint el seu suport emocional durant tot el procés".

Parla també de la Casa dels Xuklis, on aquestes famílies s’hi poden allotjar durant els mesos que dura el tractament de l’infant "per intentar tenir una vida el més normal possible tenint en compte les dificultats que han de superar".

L'espai compta amb tots els serveis bàsics, com ara una cuina, zones comunes interiors i exteriors i sales d’estudi. "Tot això és gràcies a les generoses aportacions de particulars i empreses com ara la nostra, que també ha volgut aportar el seu granet de sorra i formar part d’aquest projecte", constata.

AFANOC és una entitat sense ànim de lucre que des de fa 35 anys posa en valor la importància de l’acompanyament als infants i els seus familiars durant els tractaments de càncer infantil. Proveeix suport psicoemocional i social a les famílies, i també fa tasques d’acompanyament als infants i joves hospitalitzats.

45.000 litres de gelat l'any

Gelati Dino es va fundar el 1978 i durant 45 anys ha ofert gelats artesans elaborats a partir de la tradició italiana, amb ingredients naturals i escollits en els millors territoris a partir d’una atenta i minuciosa selecció. La companyia produeix 450.000 litres de gelats cada any i supera els dos centenars de treballadors, repartits entre la seu central d’Empuriabrava i més d’una trentena d’establiments a diversos països.

Les botigues serveixen, de mitjana, un gelat cada sis segons i s’ubiquen sobretot arreu de la Costa Brava i a ciutats com Girona, Barcelona i Madrid.

També se’n troben a Torremolinos (Màlaga), Saragossa, Marràqueix (Marroc), Perpinyà (França), Doha (Qatar) i des del passat mes de juny a Calafell (Tarragona). A través de la marca Pavese Gelato Creativo, distribueix gelats a la restauració, amb sabors tradicionals com per exemple vainilla, xocolata o sorbets de fruita, i gastronòmics: foie mi-cuit de Collverd o pebre de Sichuan.

Gelats fets a mida

Dino també ofereix gelats fets a mida pels xefs i l’empresa treballa per a restaurants amb estrella Michelin que busquen sabors curiosos i únics. Fabrica i prepara ingredients i productes semielaborats per vendre a professionals del gelat artesà, a través de la marca Compagnia del Gusto. I compra els aliments d’origen i directament del productor. Com els fruits secs (festucs i avellanes) i els cítrics (mandarina i llimona), que provenen de la regió del Piamonte, Sicília i d’altres zones d’Itàlia.