La IAEDEN reclama als ajuntaments i a la Diputació que renunciïn al projecte de la variant de Vilafant

L'entitat el qualifica "d'insostenible" i diu que atempta contra "el futur benestar" dels veïns

Els representants de la IAEDEN-Salvem l'Empordà en una imatge d'arxiu.

Els representants de la IAEDEN-Salvem l'Empordà en una imatge d'arxiu. / CEDIDA PER LA IAEDEN-SALVEM L'EMPORDÀ

ACN

La IAEDEN reclama als ajuntaments i la Diputació de Girona que renunciïn al projecte de la variant de Vilafant després de la sentència del TSJC, que l'ha bloquejat per falta d'informes. En un comunicat, l'entitat ecologista qualifica l'obra de projecte "insostenible" i diu que atempta contra "el futur benestar dels veïns". Els opositors celebren la sentència, que dona resposta al recurs de reposició que van presentar. "Gràcies a la pressió veïnal al carrer, al camp i als jutjats, hem aturat una obra que alguns veien imparable, i que pretenia trinxar el bosc de ribera del Manol, camps de conreu i les oliveres", asseguren.

En aquest sentit, diuen que encara que sigui "viable" engegar de nou la tramitació de les autoritzacions del Ministeri de Defensa –que havia fet un informe desfavorable- amb els estudis pertinent, demanen als responsable que "siguin conseqüents amb la realitat ambiental, econòmica i social del planeta".

"Així, demanem a l’Ajuntament de Vilafant que desisteixi de desenvolupar aquesta zona del Manol, que la deixi lliure d’infraestructures, que la preservi i millori els valors naturals que té, així com la seva importància agrícola", afegeixen.