El retard de l'obertura de la Casa Natal de Dalí provocarà un dèficit al pressupost i el PSC culpa al director del Museu de l'Empordà

Eduard Bech va anunciar que l'equipament obriria a l'octubre per poder "fer un pla de comunicació" 

En un primer moment se li va denegar, però després hauria decidit obrir a l'octubre «unilateralment», segons el PSC

Ja al juny, la formació socialista va demanar el seu cessament «per deslleialtat institucional»

Casa Natal de Dalí.

Casa Natal de Dalí.

Emporda.info

El retard de l'obertura de la Casa Natal de Dalí a Figueres provocarà un dèficit al pressupost municipal. El govern local (Junts) ho va anunciar en la darrera comissió informativa a la resta de grups municipals, i ara el PSC responsabilitza a Eduard Bech, director del Museu de l'Empordà (de qui depèn la Casa Natal) d'aquest forat en les arques.

En un primer moment, l'obertura del nou equipament es preveia que seria el passat mes de juny, ja que les obres van finalitzar a finals del 2022. Només faltava la museïtzació de l'equipament, que, en un principi, havia d'estar acabada abans de l'estiu. Tanmateix, al febrer, Bech «va informar l'equip de govern que l'equipament s'havia d'obrir a l'octubre perquè es necessitava temps per fer el pla de comunicació», segons explica la formació socialista en un comunicat. En aquell moment el PSC encara formava part del govern municipal (en quadripartit amb ERC, Guanyem i Canviem).

Quan es va alertar d'aquest contratemps, alcaldia va convocar una reunió «on es va informar al director del museu de l'Empordà que l'equipament s'havia d'obrir, tal com estava previst, al juliol», ja que els ingressos que provenien de les entrades de l'estiu estaven pressupostats, i per tant un retard en l'obertura suposaria «un dèficit per les arques municipals», tal com finalment ha acabat passant.

No obstant això, després de les eleccions i, segons el PSC, «abans del canvi de govern», Eduard Bech hauria tornat a ajornar l'obertura fins a l'octubre «unilateralment». Per això, ja al mes de juny el grup socialista va demanar el cessament de Bech «per deslleialtat institucional i per prendre unes decisions que han perjudicat la ciutat».

Ara la formació vermella torna a demanar mesures. «L'alcalde té tot el nostre suport per prendre unes decisions que considerem imprescindibles», ja que aquest dèficit «té un origen molt clar» i «un responsable».