Segueix-nos a les xarxes socials:

El figuerenc Josep Peñuelas Reixach rep el Premi Nacional de Recerca de Recursos Materials del Ministeri

Se li concedeix per "la seva dilatada trajectòria científica com a referent internacional en la investigació del canvi global, així com el seu lideratge a la innovació tecnològica i la tasca divulgativa en aquesta àrea"

El figuerenc Josep Peñuelas Reixach rep el Premi Nacional de Recerca de Recursos Materials del MinisteriEmporda.info

El figuerenc Josep Peñuelas Reixach ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Recerca 'Alejandro Malaspina' del'àrea de Ciències i Tecnologies dels Recursos Materials del Ministeri de Ciència i Innovació.

El Ministeri va anunciar divendres passat els noms dels guanyadors, i en el cas de Peñuelas es va destacar que se li concedia el premi per "la seva dilatada trajectòria científica com a referent internacional en la investigació del canvi global, així com el seu lideratge a la innovació tecnològica i la tasca divulgativa en aquesta àrea".

Peñuelas és llicenciat en biologia i farmàcia i doctor en ecologia, i és director de la Unitat d'Ecologia Global al Consorci Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). És considerat un dels millors investigadors del món en ecologia i medi ambient. Cal destacar que va ser alumne del prestigiós biòleg Ramon Margalef.

Peñuelas, ja havia rebut abans altres guardons com el prestigiós premi Ramon Margalef, el 2016. A més, el 2018 va rebre el Premi Excel·lència que atorga l'Associació Amics de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres. Així mateix, el 2019 és guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona.

Val a dir que Peñuelas, tot i que va néixer a Vic, ha estat vinculat tota la seva vida a Figueres. En aquest sentit, el 2016 va ser nomenat Fill Adoptiu de la capital altempordanesa.

Prem per veure més contingut per a tu