Vilajuïga ja és la nova porta d’entrada al Parc Natural de Cap de Creus

L’edifici del CAT, a l’entrada del municipi, acull les oficines d’atenció als visitants des de principis de mes

La inauguració formal de l’espai es farà passat l’estiu. | SANTI COLL

La inauguració formal de l’espai es farà passat l’estiu. | SANTI COLL / redacció. vilajuïga

Emporda.info

Vilajuïga ja és la nova porta d’entrada al Parc Natural de Cap de Creus, un cop es va fer efectiu el trasllat de les oficines i el punt principal d’informació i atenció als visitants a l’edifici del CAT a principis de mes. No obstant això, la inauguració formal es farà passat l’estiu.

Amb el trasllat al nou espai, s’ha abandonat l’emblemàtica seu del monestir de Sant Pere de Rodes. Tanmateix, ara el centre de referència del Parc ha guanyat en visibilitat i accessibilitat. «El nou espai és de fàcil accés i aparcament. A més, es pot arribar en tren i per eixos viaris», diu Ponç Feliu, director del Parc Natural de Cap de Creus, que confia que «hi estarem molt bé en aquest nou edifici, refet de dalt a baix, accessible i molt més operatiu».

La decisió d’aquest trasllat va ser consensuada i es va acordar fa anys. Ara s’ha materialitzat un cop s’han superat tots els tràmits. Un d’ells ha estat licitar unes obres d’adequació del CAT. Unes actuacions menors que han ajudat a adaptar el seu interior a les necessitats. «Estava en bon estat i no calia fer gaires modificacions, la qual cosa ha facilitat el canvi d’ubicació de la nostra seu», explica Feliu.

L’edifici del CAT és propietat de l’Ajuntament de Vilajuïga, el qual ha signat un conveni d’ús amb el Departament d’Acció Climàtica, del qual depèn la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, gestora dels parcs naturals de Catalunya. La Junta rectora, la Generalitat i els ajuntaments que formen part de l’àrea protegida del Cap de Creus van valorar en el seu moment que aquest espai oferia nombrosos avantatges respecte de la ubicació actual.

Val a dir que dins de la nova seu, hi ha una sala d’actes que serà compartida entre el parc i l’Ajuntament de Vilajuïga amb la finalitat de poder potenciar cursos, presentacions i conferències.