Espolla potenciarà els habitatges assequibles per atraure joves al poble

Per fer-ho, s’ha impulsat la urbanització d’un sector del Puig del Mas

D’aquesta manera, es vol també abaixar la mitjana d’edat dels habitants

Zona on es preveu construir vuit habitatges. | EMPORDÀ

Zona on es preveu construir vuit habitatges. | EMPORDÀ / JOSEP LÓPEZ. ESPOLLA

Josep López Navarro

Josep López Navarro

L’Ajuntament d’Espolla treballa per potenciar habitatges econòmicament accessibles per atraure joves al poble. Per fer-ho, ha impulsat –i aprovat definitivament– el projecte d’urbanització del sector PMU-1, situat a la zona del Puig del Mas. En concret, es planteja dividir la zona en vuit parcel·les, on, previsiblement, es construiran vuit habitatges assequibles. «El més gran tindrà 200 metres quadrats, però seran molt complets. Tindran pati, i alguns seran adossats», explica l’alcalde de la localitat, Carles Lagresa.

Per tot això, el consistori espollenc, aquest mandat, ha creat una nova regidoria: la d’Habitatge, una àrea de govern que vol facilitar, especialment, l’accés a l’habitatge als joves. «Volem incidir molt en aquest tema. Treballem per aconseguir que el jovent no hagi de marxar del municipi, que es pugui quedar, potenciant, així, la vida de poble. I a la vegada, volem atraure joves que potser no són d’Espolla, però volen venir a viure aquí», subratlla Carles Lagresa.

Alhora, la iniciativa de potenciar habitatges assequibles per als joves a Espolla neix amb la voluntat d’abaixar la mitjana d’edat dels habitants, ja que, segons Lagresa, «el municipi té una població envellida». «El nombre de residents de menys edat està baixant; és la realitat», remarca l’alcalde, i ho exemplifica explicant que «a l’escola l’any passat hi havia 35 alumnes, i aquest, n’hi ha 20».

Serveis pels habitants

Val a dir que a banda de la creació d’aquesta nova regidoria, l’Ajuntament d’Espolla treballa també per oferir tota mena de serveis «per tal que els habitants tinguin totes les comoditats a prop de casa», diu Carles Lagresa. En aquest sentit, l’alcalde destaca que, sobretot a l’estiu, s’ofereix un ampli ventall de propostes. «Tenim activitats esportives i tenim la piscina oberta des de Sant Joan i fins a finals d’agost. També disposem de la biblioteca, que està oberta tres cops a la setmana», manifesta l’alcalde. A més, a través de la Regidoria de Joventut, aquest any s’ha impulsat un casal d’estiu que, sobretot al juliol, «ha tingut una bona acceptació». S’ha posat en marxa a través del Pla Local de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

No obstant això, el batlle d’Espolla admet que «al jovent d’aquí i costa implicar-se en les activitats del dia a dia». És per això que potenciant habitatges assequibles, també es vol animar els joves a ser més actius amb el dia a dia de la localitat.