L’Ajuntament de Castelló d'Empúries vol fer de la torre del Club Nàutic un nou espai multiús

Acolliria una llar de jubilats, aules de formació i les activitats que actualment es duen a terme a l’espai Albera

La torre es compraria per tres milions i mig d’euros.

La torre es compraria per tres milions i mig d’euros. / JUDITH BARCELÓ

Josep López Navarro

Josep López Navarro

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries està treballant per adquirir la torre del Club Nàutic d’Empuriabrava amb la intenció de convertir-la en un espai multiús. D’aquesta manera, seria un equipament municipal que agruparia, entre altres, una llar de jubilats, aules de formació i les activitats que actualment es duen a terme a l’espai Alberes. Alhora, la piscina i el gimnàs de l’edifici continuarien en servei.

A més, la torre «acolliria altres activitats que ara no es poden realitzar enlloc perquè no hi ha cap espai adequat i d’aquestes característiques a Empuriabrava», diu Josep Maria Canet, regidor d’Urbanisme. En aquest sentit, Canet admet que la marina residencial té una manca d’edificis públics per a celebrar actes. «Amb la compra de la torre, creiem que aquest problema quedaria resolt per sempre o, almenys, per molt temps», afirma.

Per accedir a l’adquisició de l’emblemàtic edifici, l’Ajuntament i la propietat del Club Nàutic d’Empuriabrava van signar, el passat mes de març, el contracte d’opció a compra del bé immoble i dels vint-i-dos locals que es troben a les seves dependències. Té una durada de tres anys. Es compraria per tres milions i mig d’euros, quantitat econòmica que no sortiria del pressupost municipal. «La idea és vendre patrimoni municipal per comprar-lo», anota Canet. Concretament, es traspassarien vuit parcel·les residencials que el consistori té a la zona dels canals.

L’Ajuntament té la voluntat de comprar la torre aquest mandat. Ara bé, «és difícil parlar de dates perquè depèn del temps que triguin els serveis jurídics a registrar les finques que es volen vendre», diu el regidor d’Urbanisme. Així mateix, un cop adquirit, l’edifici s’haurà d’adequar, ja que, entre altres actuacions, s’han de refer les cobertes.