El foc afecta la planta d'osmosi a Colera causant nivells alts de clorur a l'aigua

L'Ajuntament recomana no utilitzar l'aigua per beure ni cuinar

S'espera tenir resolt el problema aquesta setmana

Mitjans aeris recollint aigua el cap de setmana a Colera.

Mitjans aeris recollint aigua el cap de setmana a Colera. / IA SILES

Carme Vilà

L'incendi d'aquest cap de setmana ha afectat la planta d'osmosi de Colera que no funciona amb normalitat causant un increment dels nivells de clorur a l'aigua. La sequera i la gran necessitat d'aigua per apagar el foc també han ajudat a arribar a aquesta situació.

L'ajuntament ha emès un ban demanant no utilitzar l'aigua per beure ni cuinar.

S'espera tenir resolta la situació al llarg d'aquesta setmana.

L'alcalde, Lluís Bosch, ha explicat que el municipi s'abasteix d'un pou municipal i disposen d'una planta d'osmosi. "Amb tot el tema de lincendi, hi ha hagut una afectació a la planta d'osmosi", explica Bosch que ha fet que no funcioni correctament. "El subministrament de l'aigua està garantit" i "a partir d'aquí aquesta setmana restablirem com sigui possible, la qualitat de l'aigua al municipi", constata.

Per precaució, pels als nivells de clcrur, de sal, a l'aigua, s'ha demanat a la població que la utilitzi per dutxar-se i retar roba o estris, però no per beure i cuinar.

En el ban també s'informa respecte a les causes que per l'incendi s'ha utilitzat un volum molt alt d'aigua i en aquest moment ja s'està vivint una situació de sequera exrrema que ha agreujat la situació.

L'empresa gestora de l'aigua, Agbar ha informat dels valors de clorurs superiors als límits establerts i s'han començat aplicar les mesures.

Aquesta no és la primera població de la zona que pateix aquest problema. El Port de la Selva ho va resoldre amb la compra d'una dessalinitzadora. I a Portbou, estan reparant la planta d'osmosi i han facilitat a la població aigua en cisternes.

A Portbou, encara amb cisternes

L'alcalde, Gael Rodriguez, ha explicat que han hagut d'esperar l'arribada dels materials per reparar la planta, però que s'espera que dimecres comenci a funcionar amb normalita si es compleixen les previsions.

Mentrestant, la població continua disposat del sistemes de cisternes per a recollir aigua.

El cap de setmana se'ls va agreujar la situació perquè amb l'aturada del subministrament elèctric també els va fallar la planta. Ahir al matí ja tenien restablert el servei d'aigua i de llum, i només faltava resoldre el de la xarxa de fibra òptica.