El cartipàs del Consell Comarcal no tindrà dedicacions exclusives però sí una despesa de 70.000 € anuals en càrrecs de confiança

Les retribucions del mandat 2023-2027 augmenten 50 euros, excepte en el cas de les Meses de Contractació i la Comissió Tècnica d'Avaluació Ambiental que no han variat respecte a l’anterior legislatura

A partir d'ara, l’ens tindrà quatre vicepresidents: Josep Maria Bernils (Junts), Júlia Gil (Junts), Pere Casellas (PSC) i Anna Palet (Junts)

Moment de la sessió plenària d'aprovació del cartipàs

Moment de la sessió plenària d'aprovació del cartipàs / CCAE

Josep López Navarro

Josep López Navarro

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha presentat el cartipàs que configura el nou govern de la institució. En el ple extraordinari celebrat aquest dimarts, es va donar compte de la composició, es van fixar el règim de sessions, i es van aprovar les dedicacions i retribucions dels seus membres, així com també les assignacions als grups polítics comarcals.

En aquest mandat, el govern comarcal ha renunciat a disposar de consellers amb dedicació exclusiva o parcial com era habitual des de la creació de l'ens. Ara bé, el ple va donar llum verda a nomenar dos càrrecs de confiança: un assessor de Presidència i Protocol, i un assessor de l'Àrea de Comunicació. Ambdós rebran una retribució bruta de 35.000 euros a raó de catorze pagues anuals, el que suposa una despesa de 70.000 euros anuals. Es va aprovar amb els vots a favor de Junts i PSC, i l’abstenció de la CUP, Tots Empordà i Vox. ERC va votar en contra.

El ple va aprovar també obrir un procés de selecció per a proveir la figura del gerent, que fins ara era un càrrec de confiança.

Pujada de les retribucions

Les retribucions als consellers per assistència als òrgans col·legiats de la Corporació en el mandat tindran un augment de 50 euros cadascuna, excepte en el cas de les Meses de Contractació i la Comissió Tècnica d'Avaluació Ambiental, que queden igual que en l'anterior mandat.

D’aquesta manera, es van establir les següents retribucions per assistència: Ple, 300 euros per cada conseller/a; Comissions informatives i de Comptes, 150 euros; Junta de Govern Local, 250 euros; Junta de portaveus, 150 euros; Consell de Presidència, 250 euros; Meses de Contractació, 100 euros; Comissió Tècnica d'Avaluació Ambiental, 100 euros. També s’indemnitzaran els desplaçaments i dietes dels càrrecs electes.

Les retribucions es van aprovar amb els vots a favor de Junts i PSC, i l’abstenció de la CUP, Tots Empordà i Vox. ERC va votar en contra.

A la vegada, també es va aprovar una assignació econòmica mensual pel funcionament de cada grup polític del Consell. Seran les següents: Junts, 570 euros; ERC, 490 euros; PSC, 210 euros; Tots Empordà, 170 euros; AMUNT (CUP), 90 euros; i Vox, 90 euros.

Aposta pels serveis

En el mandat 2023-2027, el cartipàs del Consell Comarcal de l'Alt Empordà estarà constituït pel seu president, Agustí Badosa (Junts) i quatre vicepresidents. Són Josep Maria Bernils (Junts), Júlia Gil (Junts), Pere Casellas (PSC) i Anna Palet (Junts).

Alhora, l'ens s'estructurarà en quatre grans àrees: Serveis a les persones, Serveis als municipis, Serveis Interns i Serveis al Territori. Cadascun dels quatre vicepresidents presidirà una d'elles: el vicepresident primer, Josep Maria Bernils, s'encarregarà de Serveis a les Persones; la vicepresidenta segona Júlia Gil, de Serveis als Municipis; el vicepresident tercer, Pere Casellas, de Serveis Interns, i la vicepresidenta quarta la consellera Anna Palet, de Serveis al Territori.