Vídeo: Els llamps protagonitzen la nit a l'Alt Empordà

Una tempesta breu, però que va perllongar la seva activitat elèctrica durant unes hores

Els llamps protagonitzen la nit a l'Alt Empordà

Jordi Callol

Jordi Callol

Jordi Callol

Els llamps, els trons, el vent i la pluja es van fer notar la passada nit a bona part de l'Alt Empordà. Segons el mapa del Servei Meteorològic de Catalunya, una tempesta va travessar el país d'oest a est arribant a la comarca entre les nou i les deu de la nit.

@emporda_info ⛈️ Els llamps protagonitzen la nit a l'Alt Empordà #emporda @Prensa Ibérica #figueres #pluja #rain #llamp #tempesta #prensaiberica ♬ original sound - Setmanari de l'Alt Empordà

Espolla és el municipi amb registre on va ploure més, 15'2 mm. Certament, va ploure amb intensitat, però no gaire estona, tot i això l'activitat elèctrica va il·luminar el cel de la comarca fins passada la mitjanit. Malgrat que encara no hi ha dades del nombre de descàrregues elèctriques que es van produir a l'Alt Empordà, arreu de Catalunya la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques va enregistrar fins a 7.529 llamps núvol-terra.

Tot i l'avís de pluges intenses que va emetre el Meteocat la tarda del passat dijous 27 de juliol, aquest fenomen meteorològic va sorprendre moltes persones que van compartir els seus vídeos i fotografies a través de les xarxes socials.

Afectacions lleus a l'Alt Empordà

L'Alt Empordà no va patir gaires incidències per la tempesta. Des de Bombers de la Generalitat expliquen que van rebre avís d'unes branques caigudes a la GI-511 a Sant Llorenç de la Muga, d'un arbre caigut que tallava la carretera Orlina i un altre que afectava el carrer de Santa Clara de Castelló d'Empúries, i un més a Cabanelles que impedia la circulació a la GIP-5237.

Aquest cos d'emergències també informa de l'entrada d'aigua a un habitatge a l'avinguda de la Tramuntana de Castelló d'Empúries i a una casa del carrer de Llatzeret de la Jonquera.