Alerta aquesta tarda a l'Alt Empordà: "Pluja intensa"

Protecció Civil activa en Alerta el Pla INUNCAT per la possibilitat de xàfecs intensos amb tempesta a partir de la tarda i fins demà matí a la comarca i gran part de Catalunya

Alerta per pluja intensa a l'Alt Empordà.

Alerta per pluja intensa a l'Alt Empordà. / Aniol Resclosa

Emporda.info

L'Alt Empordà està en alerta. Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT en fase d'ALERTA en base a les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. Indiquen que avui a la tarda es pot superar el llindar d’avís per intensitat de pluja de 20mm en 30 minuts a tot el territori, inclosa la nostra comarca, excepte el Baix Ebre, Montsià, Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental, la Selva, Gironès, Pla de l'Estany i Baix Empordà. Eventualment, els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de fenòmens de temps violent, com pedra i ratxes molt fortes de vent.

Avisen que cal extremar la precaució amb les activitats al rius, rieres i torrents i el seu entorn. En cas de pluja intensa cal allunyar-se de punts baixos, guals i zones inundables.

La Guàrdia Urbana de Figueres, per Twitter, també ha alertat de la intensitat de pluja prevista per aquesta tarda.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. Cal tenir en compte que cal evitar banyar-se a mar, piscines exteriors o llacs, rius i rieres allà on hi hagi possibilitat de tempesta amb aparat elèctric en el moment que comenci a precipitar.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Cal tenir ben presents els consells davant fortes pluges que es poden consultar a la web interior.gencat.cat/inundacions.