El barri Enric Morera de Figueres reconeix la dedicació de la Farmàcia Taberner durant la pandèmia

L’Associació de Veïns ha reprès les seves activitats amb un homenatge a l’establiment sanitari i espera resoldre les condicions d’ús de l’antiga oficina dels Cunicultors com a local social

La farmacèutica Lourdes Taberner i l’auxiliar Anna Suñer amb el ram de flors i el pin de l’AV Enric Morera.

La farmacèutica Lourdes Taberner i l’auxiliar Anna Suñer amb el ram de flors i el pin de l’AV Enric Morera. / SANTI COLL

Santi Coll

Santi Coll

L’Associació de Veïns del jardí Enric Morera de Figueres ha reiniciat enguany les seves activitats lúdiques després del llarg parèntesi generat per la pandèmia, i que va castigar un barri que té una rellevant presència de gent d’edat avançada. Després d’haver organitzat la tradicional rebuda als patges dels Reis al gener, aquest estiu ha tornat a celebrar el sopar de germanor, una festa que ha tingut com a escenari el tram final del carrer Concòrdia.

Una imatge del sopar popular d’estiu celebrat al carrer Concòrdia, una perspectiva del jardí Enric Morera amb l’estany central sense aigua  i sense zona de jocs, i l’antic local dels Cunicultors,  on hi ha d’haver la seu de l’Associació de Veïns. | AV/JUDITH BARCELÓ/SANTI COLL

Una imatge del sopar popular d’estiu celebrat al carrer Concòrdia / Associació de Veïns

Durant la vesprada festiva, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’entitat veïnal va sorprendre tothom amb un homenatge públic a les responsables de la Farmàcia Taberner del carrer Santa Llogaia. Anna Maria Guirado, presidenta de l’Associació, argumenta que va ser «una iniciativa de tota la junta amb la voluntat de fer arribar a la farmacèutica Lourdes Taberner i a la seva auxiliar Anna Suñer, tot el nostre agraïment per l’esforç que van fer durant la pandèmia a l’hora d’atendre a tothom, estar al costat de la gent de barri i ser el punt de referència dels veïns en un moment on quasi tot estava tancat i elles van estar al peu del canó». L’homenatge va incloure el lliurament d’un ram de flors i del pin de la granota del jardí Enric Morera, el símbol amb el qual l’Associació distingeix els personatges destacats del barri.

El barri Enric Morera reconeix  la dedicació de la Farmàcia Taberner durant la pandèmia

Una perspectiva del jardí Enric Morera amb l'estany sense aigua i sense zona de jocs / JUDITH BARCELÓ

Per a Lourdes Taberner, aquest reconeixement «ha estat una sorpresa molt agradable i inesperada. Durant la pandèmia vam fer la feina que ens corresponia, però és cert que per a molta gent, en aquells moments tan difícils, les farmàcies vam ser un referent». La farmàcia és oberta des del 18 d’octubre de 1985 i la seva titular reconeix que després de tants anys «a part de clients, ja hi ha uns llaços d’amistat amb molta gent del barri».

Un altre dels actes de la festa va servir per a mantenir la tradició de l’elecció dels hereus i les pubilles de l’Associació, en la versió infantil, i les distincions han recaigut en Isidre, Choni, Anna i Nico.

L’entitat va ser fundada el 2015 amb el jardí Enric Morera com a eix vertebrador del veïnat. L’espai, que ocupa l’antiga Era d’en Deseia, també és conegut com a Parc Petit. Fins i tot hi ha una agrupació de persones nascudes en el barri que celebren diverses trobades durant l’any.

L’Associació de Veïns espera reunir-se aviat amb la regidoria que gestiona les problemàtiques dels barris de la ciutat per a resoldre diversos temes relacionats amb l’aparcament, la càrrega i descàrrega, els jocs infantils del jardí o l’enllumenat públic. Tanmateix, un dels grans temes pendents és el de l’ús compartit de l’antiga oficina de l’Associació de Cunicultors de l’Alt Empordà, que aquesta entitat va cedir a l’Ajuntament amb l’única condiciona de poder-ne utilitzar una part. «Temps enrere vam tenir problemes amb el local llogat del carrer Santa Llogaia, perquè l’Ajuntament no pagava a temps les subvencions que ens pertocaven i això va fer endarrerir el pagament dels rebuts al seu propietari. Quan ho vam poder resoldre, ens van cedir l’ús del local dels Cunicultors, però també funciona com a magatzem de material de la Guàrdia Urbana i no està en condicions de funcionar com a local social del barri com caldria. Esperem resoldre aquest tema ben aviat, perquè a partir de setembre volem començar a organitzar diverses activitats», expliquen Anna Maria Guirado i Teresa Figueras, presidenta i vicepresidenta de l’entitat i companyes de junta de Rosa Maria Rubio i Carme Vicens.

La farmacèutica Lourdes Taberner i l’auxiliar Anna Suñer amb el ram de flors i el pin de l’AV Enric Morera. | SANTI COLL

Antic local dels Cunicultors, on hi ha d'haver la seu de l'Associació de Veïns / SANTI COLL. FIGUERES

També destaquen que «som un barri que encara manté força activitat comercial i comptem amb la col·laboració de moltes botigues i empreses quan es tracta d’organitzar actes, que sempre procurem que siguin gratuïts i a l’abast de tothom».