El Saló de plens de Figueres llueix sis obres del Grup 69 i d'Alícia Viñas

Ha restituït la pintura de Josep Ministral que presidia la sala des de 1996

Els quadres en la seva nova disposició en el saló de plens

Els quadres en la seva nova disposició en el saló de plens / Emporda.info

Emporda.info

El quadre Figueres escolta el vent mirant a mar, de l’artista empordanès Josep Ministral, torna a presidir el Saló de Plens de l’Ajuntament de Figueres. Es tracta d’un oli sobre tela, de l’any 1984, de 131x195 cm. El govern de Figueres ha restituit aquesta obra que, per un acord de govern de l’any 1996, ha de presidir el Saló de Plens del consistori.

A la sala de plens també s’han col·locat cinc obres més de reconeguts artistes que es trobaven al Museu de l’Empordà.

Quatre son dels pintors que, igual que Ministral, conformaven el Grup 69, un col·lectiu d’artistes empordanesos referent dins la historiografia de l’art empordanès, sorgit els anys 80. Fou una generació de pintors empordanesos amb una gran projecció artística, amb un concepte artístic tradicional i impressionista. L’any vinent el Grup 69 fa 40 anys i aquest en vol ser un reconeixement i un homenatge a aquest moviment artístic contemporani que es va crear a Figueres.

Les obres seleccionades són les següents: Tramuntana de la sèrie Suite Figarias, de 1984, de Ramon Pujol Boira, un oli sobre tela de 162x130 cm. Imatge del subconsient, de 1985, de Daniel Lleixà, un oli sobre tela de 117x99 cm. Paisatge, de 1976, de Lluís Roura, un oli sobre tela de 74x92,5 cm. - Paisatge, de 1990, de Ricard Anson, un oli sobre tela de 45x54 cm.

L’altra obra que vesteix també el Saló de Plens és Els amants del teatre, de 1973, d’Alícia Viñas, coetània del grup 69 i exdirectora del Museu de l’Empordà. Es tracta d’un oli sobre tela de 146x89 cm.

Els serveis tècnics municipals van elaborar el plànol de replanteig del Saló de Plens per a la col·locació i distribució de les obres, que també ha tingut l’assessorament del Museu de l’Empordà.

El quadre de Marta Bellvehí que hi havia al Saló de Plens s’ha instal·lat al Centre Cívic Joaquim Xirau.