El rugbi platja torna a concentrar 15 equips del país a Empuriabrava

El Pumas de Bengala i el CEU de Barcelona es proclamen campions

La platja d’Empuriabrava va acollir, dissabte passat, la 7a edició del torneig de rugbi platja. | EDUARD MARTÍ

La platja d’Empuriabrava va acollir, dissabte passat, la 7a edició del torneig de rugbi platja. | EDUARD MARTÍ / ll.r. castelló d’empúries

Redacció

La platja d'Empuriabrava va acollir, el dissabte passat, prop de 180 jugadors en la 7a edició del torneig de rugbi platja. Els participants es van repartir en 9 equips masculins i 6 femenins, vinguts d'arreu del país, principalment de la província de Girona, de Barcelona i també algun de Castelló de la Plana. L'esdeveniment era organitzat pel Rugby Club Alt Empordà, d'Empuriabrava.

Hi van participar 9 equips masculins. | EDUARD MARTÍ

Hi van participar 9 equips masculins. | EDUARD MARTÍ / ll.r. castelló d’empúries

Els vencedors del torneig van ser: en categoria masculina el Pumas de Bengala, format per jugadors argentins, i en la femenina un dels dos equips que portava el CEU Rugby Barcelona i que es va batejar com a Recreativo de Juerga. L'amfitrió també hi va participar amb un equip per cada bàndol. Els partits es van jugar entre les 3 de la tarda i les 9 de la nit, davant la zona dels restaurants, i cada conjunt va disputar com a mínim quatre enfrontaments.

La categoria femenina va comptar amb 6 equips. | EDUARD MARTÍ

La categoria femenina va comptar amb 6 equips. | EDUARD MARTÍ / ll.r. castelló d’empúries

Anna Ferrusola, jugadora de l'RC Alt Empordà, equip conegut com Las Valkírias, explica que «va ser un molt bon torneig, estem molt contents, vam superar la participació de l’any passat. Hi va haver molta esportivitat i alguns equips van barrejar jugadors de diferents clubs». A partir de mitjan agost, l’RC Alt Empordà començarà a preparar la nova temporada. En l'anterior, el femení va tenir un paper molt destacat, ja que va arribar fins a les semifinals del títol de Segona Catalana i va ser subcampió gironí.

L’RC Alt Empordà, d’Empuriabrava, va ser l’amfitrió. | EDUARD MARTÍ

L’RC Alt Empordà, d’Empuriabrava, va ser l’amfitrió. | EDUARD MARTÍ / ll.r. castelló d’empúries

El Campionat de Catalunya de vòlei platja, a l’agost

Després de celebrar-se el torneig de rugbi, la platja d’Empuriabrava serà l’escenari d’altres campionats esportius durant l’estiu. Un dels més destacats serà una de les proves del circuit del Campionat de Catalunya de vòlei platja, que es disputarà el cap de setmana del 19 i 20 d’agost. El Vichy Catalan Vòlei Tour va arrencar el maig passat a Mataró, tindrà set fases i la d’Empuriabrava serà l’última i la que decidirà qui es classifica per a la fase final, que es disputarà a Badalona el 26 i 27 d’agost.