SOS Costa Brava denuncia unes obres al càmping de Cadaqués i demana a l'ajuntament una inspecció "urgent

L'entitat sosté que els treballs vulneren la legalitat urbanística

Treballs al càmping de Cadaqués

Treballs al càmping de Cadaqués / ACN

ACN

SOS Costa Brava ha presentat una denúncia urbanística contra les obres que s'estan executant al càmping de Cadaqués. L'entitat ecologista sosté que els treballs vulneren la legalitat urbanística, comporten la transformació de les instal·lacions i incorren en nombroses infraccions. Per això, la federació considera que no es podien haver autoritzat perquè són "irregulars" i demana a l'ajuntament que hi faci una inspecció "urgentment", aturi les obres i incoï un expedient sancionador. Entre les suposades irregularitats que hi detecten que no s'adapten al Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí i que no s'han aprovat els instruments de gestió requerits.

En un comunicat, SOS Costa Brava enumera un seguit de mancances o "irregularitats" en les obres. També argumenten que no hi ha la cessió requerida segons el planejament per a vialitat, que instal·lar 20 cases mòbils infringeix una prohibició vigent, que les obres no estan emparades amb cap llicència o que hi ha previstes "instal·lacions contràries" als plans urbanístics com són les cobertes planes, claraboies, teulades, xemeneies o tanques metàl·liques no adaptades a la normativa.

Finalment, també exposen que els treballs no s'han sotmès a informació pública i no s'han publicat els edictes als butlletins oficials: "No haver, en definitiva, facilitat el procés de participació ciutadana".

És per això que SOS Costa Brava reclama a l'Ajuntament de Cadaqués que faci "urgentment" una inspecció, aturi les obres i impedeixi l'ús de les instal·lacions, a l'hora que incoï un expedient sancionador. Alhora, requereix al consistori que procedeixi a revisar el planejament per adaptar-lo al PDU de revisió de sòls no sostenibles del litoral gironí. L'entitat exposa que ja ha passat el termini de dos anys de que hi havia per fer-ho.

En aquest sentit, SOS Costa Brava recorda que el PGOU de Cadaqués és "molt antic" i defensa que s'ha de revisar "urgentment" per impedir que es continuïn desenvolupant sectors urbanitzables que afecten terrenys dotats d'especials valors naturals i paisatgístics i per corregir i reduir les previsions de creixement del municipi.

SOS Costa Brava reitera que cal deixar sense efecte tots els sectors urbanitzables no executats per preservar una de les poblacions més emblemàtiques del litoral gironí i posen el focus en la necessitat de desclassificar i preservar la muntanya de Sa Guarda, el sector de s’Oliguera, els àmbits de Turó d'Es Calders, Racó d'Escalders i del SUND4 Càmping així com la preservació dels horts del municipi.