El Parc Natural de Cap de Creus impulsa tres itineraris d'immersió lleugera responsable

Els punts d'inici seran les cales Tamariua, Portlligat i Murtra

El Parc Natural de Cap de Creus impulsa tres itineraris d'immersió lleugera responsable

El Parc Natural de Cap de Creus impulsa tres itineraris d'immersió lleugera responsable / GENCAT

Emporda.info

El Parc Natural de Cap de Creus ha impulsat els primers itineraris d’immersió lleugera (snorkel) responsable. Es tracta de tres itineraris que s’han presentat oficialment aquest dilluns a cala Tamariua, al Port de la Selva. Des del Parc s’ha explicat que aquests nous itineraris volen ajudar a comptabilitzar l’activitat esportiva i la necessitat de conservació de la biodiversitat dels espais marins protegits.

Els punts de partida de cada itinerari es localitzen en tres cales diferents: cala Tamariua, Portlligat i cala Murtra. L’itinerari que surt de cala Tamariua té un recorregut d’entre 250 i 500 metres i ens permet conèixer els herbeis de posidònia, i també pops, garotes, esponges de mar, el bernat ermità o bancs de saupes i de llisses.

L’itinerari de Portlligat (Cadaqués) se situa en una àmplia platja que s’ha format amb l’aportació de còdols i sediments. Entre d’altres, ens permet observar l’espectacular praderia de posidònia, que arriba fins a la superfície i on viu, juntament amb d’altres espècies, l’estrella vermella. Aquest itinerari té entre 400 i 800 metres de longitud.

Finalment, l’itinerari que se situa a cala Murtra (Roses) té entre 300 i 600 metres de recorregut. Permet observar espècies de fons més sorrencs com el peix aranya, el roger, el tacó, el cogombre de mar i bancs de saupes i castanyoles, entre d’altres.

Creen itineraris en tres cales del cap de Creus on el PRUG prohibirà la pesca per promoure la immersió "responsable"

Creen itineraris en tres cales del cap de Creus on el PRUG prohibirà la pesca per promoure la immersió "responsable" / ACN

El Parc Natural ha editat un llibret amb tota la informació sobre aquests itineraris i consells per a una pràctica d’aquest esport més responsable amb el medi natural i la seva biodiversitat.