Figueres tindrà connexió d'alta velocitat amb Lió i Marsella el mes de juliol

La rutes tindran parades a Perpinyà, Narbona, Béziers, Montpeller, Nimes, Valence, Avignon i Aix-en-Provence.

Europa Press

El president de Renfe, Raül Blanco, ha anunciat que les rutes de l'AVE a França s'iniciaran el dijous 13 de juliol amb la connexió Barcelona-Lió i el divendres 28 amb Madrid-Marsella, i els bitllets es començaran a vendre aquest dimecres.

Ho ha dit aquest dilluns durant l'acte de presentació al costat de la responsable de serveis internacionals d'AVE Renfe a França, Susana Lozano, que ha explicat el procés per operar en aquest país.

Parades a Figueres i Perpinyà

La connexió Barcelona-Lió tindrà parades a GironaFigueresPerpinyàNarbonaBéziersMontpellerNimes i Valence.

La ruta Madrid-Marsella passarà per SaragossaTarragonaBarcelonaGironaFigueresPerpinyàNarbonaBéziersMontpellerNimesAvignon i Aix-en-Provence.

La connexió internacional permetrà temps de viatge en AVE com Barcelona-Nimes en 3 hores, Figueres-Montpeller en 2 hores, Barcelona-Avinyó en 4 hores o Girona-Marsella en 4 hores.

Blanco ha dit que Renfe té "vocació de permanència a França" i que l'objectiu és ser un operador de referència internacional, tant a nivell europeu com mundial.

Ha afegit que el següent objectiu de Renfe és la connexió de Barcelona i Marsella amb París, que està prevista per a l'estiu de 2024, coincidint amb els Jocs Olímpics.

9.700 places setmanals

Susana Lozano ha explicat que Renfe operarà a França amb "un producte d'alta velocitat, amb tots els atributs que té" i amb la voluntat de competir amb la francesa SNCF.

La companyia preveu oferir 9.700 places setmanals a partir de l'1 d'octubre, i ha preparat una oferta de llançament amb preus de 9 a 29 euros per viatge.

Un moment "molt important"

Per al president de l'empresa, és "un moment molt important" per a Renfe per la liberalització del mercat ferroviari d'alta velocitat iniciada el 2020.

En declaracions als mitjans després de l'acte, Blanco ha afegit que fins ara no hi ha hagut problema amb el procés de certificació per a aquestes dues rutes i que és "raonable" pensar que es poden aconseguir els permisos en el termini d'un any.

Ha definit el procés com a "complex" i, preguntat per si Espanya és un país més obert que França, ha respost que "la competència és bona", encara que ha lamentat que en el repte de països no s'apliqui el mateix barem d'obertura.