Travessies i «foil» europeu, entre els propers reptes que organitzarà el GEN Roses

El club rosinc acollirà, fins a l’octubre, una dotzena de proves més de diferents disciplines, entre els quals l’EuroCup dels monotips waszp

Una competició de waszp (foil) celebrada a la badia de Roses anys enrere. | GEN ROSES

Una competició de waszp (foil) celebrada a la badia de Roses anys enrere. | GEN ROSES / ll.r. roses

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El Grup d’Esports Nàutics de Roses organitza una vintena d’esdeveniments durant l’any. Recentment, ha acollit per primer cop el Campionat de Catalunya de vela de la classe infantil Optimist i fins a l’octubre prepararà una dotzena de competicions més, tres de les quals rellevants.

En primer terme, el 5 d’agost està previst que la badia de Roses aculli una nova edició de la Travessia Roses-l’Escala- Roses (9è Memorial Eloi Borràs i 3r Memorial Cris Barceló). L’any passat va comptar amb un centenar de participants en diferents disciplines com vela lleugera, vela de creuer i windsurf. Un altre dels plats forts del GEN Roses serà el 13 d’agost, amb l’organització de la 86a edició de la Travessia de natació al Port de Roses (5è memorial David Herruzo), coincidint amb la Festa Major.

I, del 8 al 10 de setembre, el GEN Roses tancarà l’EuroCup Waszp, una competició de vela lleugera que ja havia acollit el 2021. Després de passar per Itàlia, Alemanya i Noruega, s’aturarà a Roses. El waszp és una embarcació amb foil que consta d’un monotip que permet «volar» un metre per sobre de l’aigua d’una manera més fàcil i econòmica en comparació a altres embarcacions amb foil.

Presents a l’estatal d’Optimist de vela i podis en el català de windsurf

El GEN Roses ha participat en diferents competicions a inicis d’abril. Lluc Garcés i Pepe García van competir en el Campionat d’Espanya de vela de la classe Optimist celebrat a l’Escala. Tots dos van formar part de la selecció catalana i ara es prepararan per a la Copa d’Espanya que es disputarà el maig a Ciutadella, Menorca.

D’altra banda, el club rosinc va competir en el Campionat de Catalunya de windsurf de la classe Techno 293 i IQ Foil celebrat a Altafulla (Tarragona). Cal destacar els primers llocs, en diferents categories, d’Isa Suárez, Enzo Hornos, Max Consalvo i Clàudia Farjas, que se sumen als podis de Dani Castillo, Pau Quer i Jan Cañas.