Entra en funcionament el Centre per la Interpretació del Paisatge de l’Alt Empordà

Situat a el Far de l’Empordà aquest itinerari vol posar en valor la riquesa del paisatge altempordanès i el seu entorn

El Centre per la Interpretació del Paisatge ja és obert. | EMPORDÀ

El Centre per la Interpretació del Paisatge ja és obert. | EMPORDÀ / redacció. el far de l’empordà

Emporda.info

El dijous 30 de març, el municipi del Far de l’Empordà obrí les portes del Centre per la Interpretació del Paisatge de l’Alt Empordà. L’espai està estructurat en dos grans blocs, l’un dedicat a la interpretació del paisatge i, l’altre, des d’un vessant artístic d’aquest.

En l’acte d’inauguració que es va dur a terme a la plaça de l’Església, comptaren amb la presència de la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez; de la consellera comarcal de Medi Ambient, Anna Palet; de l’alcalde del Far de l’Empordà, Jaume Arnall, i la directora de Serveis Territorials d’Administració Local de la Generalitat a Girona, Maria Josep Porta.

Durant l’acció la consellera comarcal de Medi Ambient destacà l’alt valor paisatgístic de l’Alt Empordà, emfatitzant en «volem conscienciar de la importància del paisatge únic que ens envolta, peça clau per poder-lo mantenir amb el pas dels anys».

En aquesta mateixa línia, la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, també coincidí en destacar el valor paisatgístic de la nostra zona i els beneficis que aporta, expressant que «tenim mar i muntanya a prop; tenim una gran quantitat d’espècies de flora i fauna convivint amb nosaltres, tant terrestres com marines i tenim un entorn privilegiat».

Després dels parlaments es va fer una visita guiada per les instal·lacions del nou edifici, lloc on el tècnic especialista del Consell Comarcal, Òscar Sagué, presentà les característiques de la infraestructura. A més, aprofitant la mateixa visita, es va passar un vídeo sobre les unitats del paisatge de la comarca i s’oferí un esmorzar als assistents.

Així doncs, el poble del Far d’Empordà ja disposa d’un itinerari paisatgístic, obert a tothom que vulgui conèixer l’entorn de les nostres terres altempordaneses.