Figueres destinarà quatre milions d'euros a rehabilitar edificis

L'ajuntament obre l'Oficina de Rehabilitació d'Edificis per assessorar els ciutadans sobre les subvencions dels Fons Next Generation

Figueres obre l'Oficina de Rehabilitació d'Edificis.

Figueres obre l'Oficina de Rehabilitació d'Edificis. / Ajuntament de Figueres.

Emporda.info

Figueres ha obert aquest dijous l'Oficina de rehabilitació d'edificis, un punt de suport i assessorament per a les persones que es volen acollir a les subvencions per a la rehabilitació energètica d'habitatges. Aquestes subvencions provenen del Pla d'Ajuts a nivell de barris, dels Fons Next Generation.

A Figueres, en total, s'hi destinaran més de 4 milions d'euros i es podran rehabilitar 2.568 habitatges d'aquestes zones: zona sud-oest del centre històric, Culubret, Sant Joan Parc Bosc i habitatges de Sant Josep. Les ajudes van d'entre el 40 i el 100% per a la rehabilitació energètica d'aquests edificis, que han de ser habitatges d'ús habitual, unifamiliar o plurifamiliar i s'haurà d'acreditar una millora d'eficiència energètica acreditant la reducció del consum d'energia.

A l'Oficina de Rehabilitació d'Edificis, situada al carrer Doctor Ferran, 7, hi haurà dues tècniques de suport, per tal d'oferir un assessorament i acompanyament i ajuda en els tràmits administratius. L'horari d'atenció al públic és de les 9 a les 2 de la tarda i cal demanar informació i cita prèvia a: nextgeneration@figueres.org.

Per tal de donar a conèixer aquestes subvencions, s'han fet 3 sessions informatives a les zones que se'n poden beneficiar, les quals han tingut una gran assistència de veïns i veïnes.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "avui presentem una oportunitat per a la rehabilitació energètica d'edificis a la ciutat, perquè els veïns i veïns d'aquestes zones puguin renovar energèticament l'habitatge i convertir-lo en més sostenible i eficient i alhora, reduir la despesa energètica".