L’empresa que explota la piscina municipal de l’Escala renuncia al contracte

Des de fa anys hi ha queixes pel funcionament i ara l’Ajuntament estudiarà la nova fórmula de gestió

La piscina municipal de l'Escala, en una imatge d'arxiu

La piscina municipal de l'Escala, en una imatge d'arxiu / DdG

DdG

L’empresa que explotava la piscina municipal de l’Escala, i que tenia contracte fins al 2027, ha renunciat. L’Ajuntament ha aprovat la renuncia que es farà efectiva el 15 de juny de l’any vinent. Durant els propers sis mesos s’estudiarà quina és la millor fórmula de gestió, ja sigui de forma directa, a través d’una empresa pública o una nova adjudicació.

El regidor d’Esports, Boran Minic, ha explicat que «en els darrers anys havien augmentat les queixes respecte al funcionament d’aquesta instal·lació i que s’espera reconduir aquesta situació».

Estudiaran la forma de gestió

De moment, s’ha encarregat un informe de viabilitat econòmica de les diferents fórmules de gestió i també s’està fent un informe de les deficiències de la instal·lació. En tot cas, sigui quina sigui la fórmula que s’adopti a partir del 15 de juny, es garanteix la continuïtat del personal, ha aclarit el regidor.

La resolució del contracte es fa de mutu acord i sense cap contraprestació econòmica. Es va aprovar la renuncia al darrer ple. La piscina municipal de l’Escala es va posar en servei el 29 d’octubre de 2005. S’hi porten a terme activitats com aquagym. L’equipament compta amb un gimnàs esportiu per a la pràctica d’esports de forma lliure o bé participant dels diferents cursos que s’hi organitzen.

Ofereix altres serveis com natació escolar o entrenaments personals.

L’Escala, Roses i Figueres són les tres poblacions de la comarca que disposen d’una piscina municipal climatitzada i que tenen una demanda important. L’Escala acull un gran nombre d’abonats de les poblacions del voltant, tant de l’Alt com del Baix Empordà.