L'equip de govern de Figueres (format per ERC, PSC, Guanyem i Canviem) ha aprovat inicialment el pressupost de la ciutat per al 2020. Ho ha fet per majoria absoluta i amb el no de l'oposició.

Els comptes superen els 59,6 milions d'euros (MEUR), dels quals 5,7 MEUR es destinaran a inversions. Entre els principals projectes hi ha la construcció del nou pavelló municipal o la restauració de la casa natal de Salvador Dalí.

Com ja havien anunciat en la presentació dels comptes, l'alcaldessa Agnès Lladó ha destacat que és tracta d'un pressupost «necessari, responsable i té en compte les necessitats dels figuerencs». A més, ha afegit, que «està molt treballat a nivell d'execució», basant-se en la liquidació de l'anterior exercici, que encara no és pública.

L'oposició, formada per Junts per Figueres i Ciutadans, han votat en contra de la proposta apuntant que es «va tard» i que no s'han tingut en compte les seves aportacions. A més, consideren que es tracta d'un pressupost «continuista», ja que molts projectes provenen de l'anterior mandat, com és el cas del nou pavelló (la inversió més elevada, amb 1,5 milions d'euros); la segona fase del centre Ferran Sunyer, amb 280.000 euros o la segona fase de la restauració de la Casa Natal de Salvador Dalí, amb 294.000 euros. El govern subratlla l'augment del 50% en millorar l'enllumenat públic i les inversions que es faran als equipaments esportius com els vestidors Estadi Albert Gurt (125.000 euros); l'adequació de vestidors, grades i protecció de la piscina (84.000 euros), i la il·luminació del camp de futbol de la Marca de l'Ham (50.000 euros).

El portaveu de JxF, Jordi Masquef, ha reconegut que el seu grup s'havia plantejat l'abstenció «com a vot de responsabilitat» i, perquè els hi resulta «difícil votar en contra», ja que consideren que hi ha una certa «continuïtat». Masquef s'ha dirigit al regidor de Seguretat i vicealcalde, Pere Casellas, dient-li que «ens agrada molt la inversió en temes de seguretat», la qual té una partida de 5.164.767,40 euros. Així i tot, els de JxF han decidit finalment votar en contra, «era molt fàcil tenir un gest amb JxF i ens hauria agradat que es cristal·litzessin al pressupost les partides que us estàvem demanant», ha dit Masquef, qui ha concretat que s'estava referint a la de càmeres lectores de matrícules i l'oficina Figueres 2030.

Agnès Lladó ha defensat el seu equip assegurant que són unes xifres «reals» que permetran posar la ciutat de Figueres «al dia». L'alcaldessa ha aprofitat per anunciar, «en primícia», que a partir d'enguany, l'Ajuntament de Figueres pot sortir del Pla d'Estabilitat Pressupostària (PEF). Segons Lladó, això suposa «guanyar en sobirania econòmica», tot i que ha volgut ser prudent, afirma que «Figueres surt d'estar lligat de mans, podrà decidir quan i en què invertir. Així podrem seguir endavant».