04 de febrer de 2020
04.02.2020

«Potser no és tant un problema d'equipaments, sinó de respecte»

«No es tracta de medalles, sinó que tenim una eina per millorar la ciutat»

03.02.2020 | 19:08
Majó, a l'Albert Gurt.

Després d'anys sense competir, la manresana es va situar al capdavant de l'equip tècnic del Club Atletisme Figueres per intentar «professionalitzar» l'estructura i buscar una unió entre la ciutat i l'esport, juntament amb el vessant social.

Lis Majó Masferrer (Manresa, 1972) va tornar a vincular-se a l'atletisme com a mare, després d'haver competit anys enrere. Actualment, Majó és la coordinadora del CAF amb l'objectiu de professionalitzar l'entitat i seguir creixent en l'àrea social.


Quina és la salut actual del club?

Considero que és molt bona. Tenim molts grups de nens, més que mai. La fusió amb la secció de «runners» ha sortit i estem aconseguint que tothom se senti del mateix club.

Destaca el creixement del club en l'àmbit social. Per què?

Penso que aquesta visió social ens l'han donat els «runners», ja que fan esport perquè els agrada. De mica en mica, ens hem adonat que socialment podem aportar coses a la ciutat a través de l'esport. No només és guanyar medalles, sinó que tenim una eina per fer millor la ciutat de Figueres. Acollim a tothom i volem fer ciutat.

Com us ho feu per treballar amb les mancances actuals?

Perquè ja vens amb aquestes. Hi estem acostumats. És el que hi ha i t'has d'espavilar com pots i busquem la manera de fer les coses amb els recursos que tenim. Que el CAF hagi existit fins avui és gràcies a dues persones: Toni Roca i Fausto Agusto. Aquest últim ens ha transmès que, «si no hi ha uns pesos, me'ls invento» i aquesta mentalitat ens ha ajudat molt.

Què faltaria urgentment per a vosaltres?

Potser no és tant un problema d'equipaments, sinó de respecte. Òbviament, amb altres equipaments entrenaríem millor. Sabem que l'adequació de les instal·lacions és molt difícil de fer urgentment, són molts diners, i tampoc hem demanat això. Intentem ser coherents i sabem que és un projecte a dos o tres anys vista. En aquest moment, considero que és més important el respecte com a entitat.

Al final, l'esport no deixa de ser una inversió per a Figueres.

Treballem per la ciutat, no per aconseguir medalles, aquestes se les treballa cadascú. Hi ha una demanda real de la gent de la ciutat. Estan passant moltes coses, a Figueres.

En relació amb la pregunta anterior, heu estrenat una nova equipació aquest curs.

Necessitàvem transmetre una bona imatge. L'any passat vam decidir canviar l'equipació i teníem clar que volíem una cosa senzilla, però que la gent veiés d'on érem. Tot està pensat per veure el nom de Figueres a qualsevol foto i sembla que ho hem aconseguit. L'equipació és la mateixa per als corredors de pista i els «runners» per funcionar realment com a club. Així volem promocionar el nom de la ciutat.

Quin creu que és l'objectiu del Club Atletisme Figueres a llarg termini?

Hem d'intentar consolidar-nos dintre de la ciutat com a club. Mai serem una entitat molt gran com un Manresa o un Hospitalet, per habitants és impossible. Som conscients del que som i el nostre objectiu és consolidar-nos definitivament a la ciutat de Figueres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook