Després d'anys encallat, l'Ajuntament de Figueres donarà l'impuls definitiu a l'execució de la segona fase del centre de formació integrat Ferran Sunyer. El ple del juny va aprovar inicialment el projecte i demà es preveu que els regidors li donguin el vistiplau definitiu. Un cop aprovat definitivament, el projecte s'haurà de licitar, i el cost previst és de més d'un milió d'euros.

S'hi preveu instal·lar la incubadora vertical d'empreses i ampliar les aules. El projecte es desencalla quinze anys després.

En el ple de demà es votarà també l'aprovació definitiva del tancament de la plaça de l'institut Ramon Muntaner, un projecte que vol acabar amb els actes vandàlics a la zona i cedir l'ús de l'espai a l'institut i les entitats.

Es debatrà també sobre la renovació del contracte de lloguer del terreny destinat a aparcament situat a l'avinguda Vilallonga i propietat d'ADIF que en el darrer ple es va deixar sobre la taula.

Durant la sessió també s'aprovaran els Comptes Generals del 2017 i es concediren diverses bonificacions de l'impost de la construcció.