El CAR Jove va acollir, dissabte, una trobada promoguda per la Comissió Jove de Roses, amb l'objectiu de donar veu als joves del municipi. Durant la sessió, on es van aplegar una vintena de participants, van donar la seva opinió entorn de la pregunta Roses mola? Mitjançant diferents dinàmiques, van abordar temàtiques, debatent i recollint necessitats i propostes d'una manera absolutament participativa.«Van expressar-se lliurement, com són ells, i va sortir molta informació interessant, inquietuds i aportacions per al Pla» explica la regidora de Joventut, Veronica Medina.

Paral·lelament, la Comissió va posar en marxa una enquesta online on es plantegen consultes de temes com activitats culturals, esportives i lúdiques, salut i benestar, medi ambient, educació, formació i ocupació o habitatge. El Pla Local de Joventut haurà d'estar redactat al mes de març, i segons Medina «els joves l'estan fent, hi ha molta participació». La pròxima trobada es farà el 29 de febrer a les 12 del migdia al Teatre Municipal, i estarà obert a tots els joves.

Des del «grup motor»

De la primera trobada dels joves rosincs, en va sortir un «grup motor»: la Comissió Jove de Roses. Està formada per una dotzena de nois i noies representatius del jovent rosinc, amb participants de diferents perfils i edats, nivells d'estudis, ocupacions laborals, procedències i cultures. El grup impulsa accions participatives i trobades per implicar el màxim nombre de joves en la planificació i priorització d'accions i programes juvenils.