La Fundació Castell de Peralada ha obtingut un total de 25.000 € que serviran per contribuir a la recerca de l'Alzheimer que es desenvolupa a Fundació ACE, entitat dedicada al diagnòstic, tractament i investigació de la demència.

La recaptació, aconseguida a través de les donacions dels convidats a la nit inaugural del Festival Internacional de Música de Peralada, servirà per a finançar el projecte NORFACE que la Unitat de Recerca de Fundació ACE porta a terme des de fa cinc anys. L'estudi analitza la relació entre el gruix de la retina i el deteriorament amb l'objectiu de determinar si és possible diagnosticar de forma precoç la malaltia d'Alzheimer a través de l'estudi de la retina.

La Dra. Mercè Boada, cofundadora i directora mèdica de Fundació ACE, ha agraït "el compromís i la fidelitat de la Fundació Castell de Peralada i de la seva presidenta, Isabel Suqué, en la lluita contra l'Alzheimer". Així mateix, ha destacat la importància que "entitats tan reconegudes com la Fundació Castell de Peralada col·laborin amb aquesta causa i ens ajudin a fer-la visible".

Per la seva banda, Isabel Suqué, presidenta de la Fundació Castell de Peralada ha reiterat "el nostre compromís amb la recerca de l'Alzheimer és capital i la nostra voluntat es forta i decidida per seguir donant suport a la lluita d'aquesta malaltia que cada vegada afecta a més persones".

La música, qualitat de vida per a les persones amb demència

Ambdues entitats col·laboren des del 2014 en projectes de sensibilització i recaptació de fons i, enguany, han presentat a l'Alzheimer Europe Conference el projecte del Festival de Peralada "Música per la memòria".

La Dra. Mercè Boada destaca que "la col·laboració de la societat esdevé una peça clau en la lluita contra la malaltia i és amb l'objectiu d'implicar la ciutadania que iniciatives com les de la Fundació Castell de Peralada vers l'Alzheimer serveixen per a millorar la qualitat de vida de les persones que viuen amb la malaltia i alhora per sensibilitzar la població i que tothom sigui més conscient a l'hora de detectar la demència en el seu entorn".