Els pressupostos municipals són una declaració d'intencions que els governs redacten explicant quins són els projectes que creuen prioritaris i en què invertiran els diners dels veïns.

A l'Escala fa anys que des del grup d'Esquerra insistim en la importància de fer realitat una necessitat imperiosa del nostre poble: l'habitatge social. Fa anys que demanem que es posi una partida concreta als pressupostos de l'any següent, perquè tot allò que no té partida és impossible que es faci realitat. Després d'anys d'insistir, l'any passat, l'equip d'ERC va aconseguir acordar amb el govern aquesta partida. Un total de 330.000 euros destinats a adquirir i rehabilitar habitatge social que es van introduir als pressupostos de 2019 i que van fer que el nostre grup donés suport als comptes d'aquest any.

Ha passat un any i el govern no ha executat ni un euro de la partida, ni un. Seguim amb els mateixos habitatges socials que sempre: zero. És cert, i en som conscients, que la nostra posició vers aquest tema és prou diferent de la del govern, però des d'ERC creiem que, si no posem fil a l'agulla i som proactius per a solucionar-lo, no ens en sortirem. Estem convençuts que invertir cada any, de forma regular, una quantitat d'aproximadament 300.000 euros per adquirir habitatge faria que, cada any, poguéssim incorporar al parc social 2 habitatges i, si això s'hagués fet des que ERC ho demana, avui l'Escala tindria 18 habitatges per destinar a ús social.

Des d'ERC estem convençuts que ser proactius en la recerca d'immobles que es puguin adquirir amb aquesta finalitat és l'única manera d'assegurar i garantir que l'Escala començarà, ja, a tenir habitatge social. És per això que, aquest any, hem acordat amb el govern que es farà un estudi de pisos buits o en desús per saber on estan les oportunitats on l'Ajuntament ha d'invertir. Invertir en parc d'habitatge social és invertir en els veïns i veïnes de l'Escala. Per aquest motiu, no ens hem oposat al pressupost del 2020, ens hi hem abstingut esperant que la promesa es faci realitat i en passarem comptes quan toqui parlar del pressupost 2021.