04 de novembre de 2019
04.11.2019
Roses

Roses desvetlla els 20 projectes dels Pressupostos Participatius per votar

Ca l'Anita va acollir la setmana passada el Fòrum Ciutadà de Priorització de propostes

04.11.2019 | 13:22
Una de les sessions del Fòrum Ciutadà de Roses.

Ca l'Anita va acollir la setmana passada el Fòrum Ciutadà de Priorització dels Pressupostos Participatius 2020. Durant la sessió, oberta a tota la ciutadania, els assistents van seleccionar els 20 projectes finalistes que se sotmetran entre el 3 i el 18 de desembre a votació popular.

Soterrament de contenidors, millora d'equipaments municipals (com Ca l'Anita, Teatre, Cementiri Municipal o Pavelló), instal·lació de wc a les platges, fer una nova passera per a la Riera Ginjolers, creació d'un carril bici, o arranjament d'espais públics i voreres, són algunes de les propostes que han arribat a la fase final dels Pressupostos Participatius 2020.

Al Fòrum Ciutadà de Priorització hi van prendre part diferents veïns i veïnes que, després d'un debat i intercanvi d'opinions, van elegir les 20 actuacions finalistes que formaran part de la votació final d'entre les 55 propostes que, prèviament, havien estat declarades vàlides per part dels serveis tècnics municipals. Els requisits necessaris per poder ser considerades vàlides eren que les propostes fossin efectivament inversions, de competència municipal i viables tècnicament i econòmica.

Ara, el proper i darrer pas dels Pressupostos Participatius 2020 serà la votació popular, que tindrà lloc del 3 al 18 de desembre. Podran votar, fent ús de la plataforma electrònica tudecideixesroses.cat, totes aquelles persones empadronades al municipi que tinguin un mínim de 16 anys.

383 propostes recollides

Els veïns i veïnes de Roses han presentat un total de 383 propostes a la present edició de pressupostos participatius, xifra que demostra la important i creixent implicació ciutadana en aquest procés.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Roses agraeix la implicació de totes les persones que han pres part del Fòrum, així com la col·laboració demostrada per la ciutadania al llarg de tot el procés. Pel regidor d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Roses, Marc Danés, aquest procés participatiu "demostra que quan la població té l'oportunitat de poder decidir, s'implica i participa activament. Els veïns han col·laborat molt notablement en l'enviament de propostes, n'hem rebut al voltant de 400, i segur que també hi haurà una molt bona participació en la votació final del desembre".

Podeu consultar la totalitat de propostes presentades i finalistes en aquests documents


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent