En total, aquest mes s'hauran incorporat al cos de Policia Local de Castelló d'Empúries sis policies locals en règim d'interinatge i dos més com a funcionaris de carrera.

Divendres finalitzava oficialment la tercera edició del curs formatiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya que tenia lloc a Castelló d'Empúries. Un total de 21 agents han seguit aquest programa formatiu i quatre d'ells s'incorporen en règim temporal i d'interinatge per a dos anys al cos de la Policia Local del municipi. La resta d'agents del curs tindran altres destinacions en municipis propers com Roses, l'Escala i Palafrugell.

El curs ha tingut una durada de 120 hores i el contingut del programa formatiu ha inclòs drets i llibertats, el servei públic de policia, normativa penal, procediments bàsics de seguretat ciutadana, l'aplicació de la normativa viària i de regulació del trànsit i policia administrativa. També s'han inclòs continguts de primeres intervencions sanitàries, comunicació assistencial i mediació i actuacions amb col·lectius especialment vulnerables. Segons l'inspector del cos de la Policia Local de Castelló d'Empúries, Antonio Pérez, el curs s'ha desenvolupat segons el previst «els agents han pogut fer uns dies de pràctiques a l'Escola de Policies i la valoració final és molt positiva».

També repeteixen al cos de Castelló dos agents més que ja havien fet el curs en una edició anterior i que enguany se sumaran a les quatre noves incorporacions.

D'altra banda, dos agents més s'incorporaran permanentment al cos de la Policia Local de Castelló d'Empúries. Els nous agents van tirar la gorra el 19 de juny i ja estan incorporats a la seu d'Empuriabrava.

Pocs efectius

La Policia Local de Castelló va patir l'any 2018 una jubilació, la plaça de la qual ja està convocada. Però enguany també s'ha jubilat un caporal i abans d'acabar l'any serà un guàrdia qui s'acomiadarà del cos.

Per aquest motiu, l'inspector Antonio Pérez explica que és molt necessari seguir augmentant la plantilla d'agents, ja que són «pocs efectius per a un municipi tan gran».