Les jornades de formació transfrontera «Activa la participació! Eines per a la dinamització el teu municipi» tindran lloc els dies 25 i 26 de juny al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer Figueres (Ronda sud, 3), en el marc del microprojecte transfronterer Xarxa Transfronterera De Governs Locals Per La Democràcia Inclusiva, que està portant a terme l'àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

Per inscriure's es pot fer de manera gratuïta a través d'un formulari que tenen a la pàgina web del Consell Comarcal www.inclusioaltemporda.cat. En aquest portal també trobareu tota la informació i el programa complet de la doble jornada.

El contingut de la formació s'ha elaborat a partir de les propostes i necessitats identificades pels diferents agents de la xarxa de treball del projecte. Les jornades de formació comptaran amb formadors experts en processos de participació ciutadana en l'àmbit local i en gestió i comunicació en escenaris de participació ciutadana.

Aquest projecte transfronterer, que ha comptat amb una subvenció del programa de subvencions pluriennals Eurodistricte atorgat per la la Casa de la Generalitat a Perpinyà (Departament de Presidència), té com a finalitat generar una xarxa estable de cooperació transfronterera orientada a promoure i reforçar les estratègies d'empoderament de la ciutadania a escala local a través de l'intercanvi de coneixement i formació en metodologies de participació ciutadana a agents locals, orientada a construir un territori transfronterer més intel·ligent.

En el marc del projecte també s'està desenvolupant un Banc de recursos i experiències de participació ciutadana de l'Espai Català Transfronterer. Aquest projecte té l'origen en un primer microprojecte dut a terme l'any passat que tenia com a objectiu generar coneixement aplicat sobre un àmbit d'intervenció de les polítiques de participació ciutadana promogudes per l'administració local.