La formació anticapitalista Guanyem Figueres parla de donar sortida a la quanitat d'immobles en desús i abandonats que hi ha a la ciutat. Per això, proposen impulsar un pla integral de rehabilitació d'immobles que contempli, informen, «a través de la mediació un procés de cessió d'immobles» amb l'objectiu d'incrementar el parc d'habitatges destinats a polítiques socials. Així, diuen des de la formació, «aquest pla permetrà la rehabilitació no només d'habitatges, sinó també de locals i altres immobles amb la finalitat d'abordar la manca d'espais per a entitats i associacions culturals».

Per portar-lo a terme, plantegen fer-ho de manera transversal amb les àrees d'Habitatge, Serveis Socials i Cultura i comptar amb la implicació de l'àrea de Promoció Econòmica, per tal de generar llocs de treball -en el desenvolupament de les tasques de rehabilitació i condicionament dels immobles- i fomentar polítiques actives d'ocupació a la ciutat.

En l'àmbit de l'habitatge, Guanyem Figueres vol assegurar els «recursos necessaris» a l'actual Oficina Municipal d'Habitatge, impulsada, recorden, per la CUP de Figueres, per erigir-la com a organisme centralitzador de les problemàtiques al voltant de l'habitatge. Per al candidat a l'alcaldia de Guanyem Figueres, José Castellón, «tenir accés a un sostre amb condicions habitables és fer efectiu el dret col·lectiu a una llar i, per tant, prioritzar les polítiques d'habitatge vol dir situar al centre de la gestió política els processos vitals que permeten sostenir les vides quotidianes dels figuerencs i les figuerenques». Així mateix, assegura que «cal abordar l'emergència residencial que avui pateix la ciutat i, per l'altra banda, implementar mesures de caràcter estructural que abordin les necessitats compartides i permanents de la ciutadania».

Polítiques de joventut

La candidatura de confluència impulsada per la CUP de Figueres, Compromís d'Esquerres per Figueres, Som Alternativa, Més Moviment d'Esquerres i La Forja presenta també un paquet de mesures per impulsar polítiques en diferents àmbits que transformin l'actual situació de la joventut cap a una ciutat amb oportunitats de futur. Per a presentar-les, organitzen l'acte «Som joves i hem decidit guanyar!» aquest divendres 17 de maig a les 20.00 hores a la plaça del Centre Cívic Creu de la Mà.