La campanya electoral per a les eleccions municipals ha començat, formalment, aquesta passada mitjanit amb la penjada tradicional de cartells. Dels 68 municipis de l'Alt Empordà, ja n'hi ha 16 que saben qui serà el seu pròxim alcalde o alcaldessa, ja que només s'hi ha presentat una candidatura. Els altres 52 comencen una cursa contrarellotge per a revalidar els governs coneguts o les noves opcions que es presenten.

El cas més obert és el de Figueres. A la capital de l'Alt Empordà hi concorren fins a 10 llistes i tot fa pensar que hi pot haver un vot molt fraccionat, el resultat del qual dependrà de la participació dels electors i de quina opció aconsegueixi atraure més sufragis. L'actual alcalde, Jordi Masquef, és el rival a batre. Lidera la llista de Junts per Figueres i té darrere seu altres formacions en fase d'ascens electoral, com s'ha demostrat a les darreres eleccions generals, com és el cas d'ERC i PSC amb el permís de Ciutadans.

La plaça de la Font Lluminosa va ser el centre neuràlic de la primera enganxada de cartells dels partits figuerencs. Una tradició en la qual hi han participat la majoria de candidatures que es presenten a la ciutat.

En els municipis grans de l'Alt Empordà, com Castelló d'Empúries, l'Escala o Roses, l'afluència de candidatures també és alta i el pronòstic del fraccionament té la mateixa vigència que en el cas de Figueres. Salvi Güell (ERC), Víctor Puga (PSC) i Montse Mindan (Junts per Roses).

4

Enganxada de cartells a Figueres per la cursa electoral del 26M