Una cinquantena de persones es concentren davant de l'Ajuntament de Figueres per mostrar el seu rebuig a la proposta d'ampliar l'àmbit turístic a tota la ciutat, que es presenta avui a ple. La convocatòria de CCOO ha reunit mig centenar de persones que han demanat al govern local i grups de l'oposició que rebutjin la mesura per "afectar les condicions dels treballadors".

Des del sindicat diuen que la mesura, implantada al Rovell de l'Ou fa gairebé set anys, no ha tingut mai l'èxit esperat ni anunciat i són molt poques les botigues (sobretot cadenes comercials) que obren, fa temps que la zona de Vilatenim, on hi ha establiments com el Decathlon, de bricolatge i de la llar, reclamen poder formar part de l'excepcionalitat. Grups com la CUP i la recent formació Guanyem Figueres s'han mostrat a favor de la protesta.

Després de la concentració han decidit pujar a la sala de plens per transmetre les seves demandes als polítics directament i ser presents durant el debat d'aquest punt de l'ordre del dia.