El nou espai de rehabilitació per a pacients externs de l'Hospital de Figueres compta amb 642 metres quadrats i s'ha inaugurat aquest divendres 15 de febrer amb la presència de la consellera de Salut de la Generalitat Alba Vergés. A l'acte, també han assistit el delegat de Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila; el gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras; el director de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer; l'alcalde i president de la Fundació Jordi Masquef, i una quinzena de professionals sanitaris.

La consellera ha volgut destacar la importància d'un espai d'aquestes característiques que «donarà un millor servei a la gent de la comarca a prop de casa». L'espai està distribuït amb una gran sala central per a sessions grupals, diferents zones polivalents i, entre les novetats, s'inclou un apartament adaptat que serveix «per mostrar als pacients que poden viure amb autonomia a casa seva», ha indicat Vergés. També ha assegurat que «s'han acabat les retallades» i que a partir d'ara «tanquem una etapa».

Jordi Masquef ha valorat la posada en marxa d'aquest espai com «una gran millora per als usuaris de tota la comarca, ja que es podrà reduir la llista d'espera». Des de l'Hospital indiquen que el 2018 es van realitzar 40.000 sessions de rehabilitació, atenent prop de 5.000 usuaris de tota la comarca.