La festa major de Santa Àgata de Capmany ha estat l'escenari escollit per l'Ajuntament de la localitat per a estrenar la darrera fase de la reforma del paviment i serveis del nucli antic, que ha permès renovar tot el carrer Major i l'entorn de l'església de Sant Sebastià. L'acte inaugural ha tingut un gran seguiment de veïns i convidats, amb la presència del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria i de tota la corporació municipal que presideix l'alcalde Joan Fuentes.

Al mateix temps, també s'ha obert oficialment el nou punt de lectura, ubicat en els baixos de la Societat La Fraternal, que porta el nom del periodista Manuel Ibáñez Escofet, el qual va viure moltes temporades al poble des de 1975 fins a la seva mort, ocorreguda el 1990. Un dels seus fills, Jordi Ibáñez Fanés, ha agraït la iniciativa municipal, que té el seu origen en la donació que va fer en vida d'una bona part de la seva biblioteca personal. "Els meus pares, Manuel i Maria, van estar molt a gust aquí i ell va escriure a Capmany bona part de les seves memòries". Vila, Santamaria i Ibáñez han signat en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament.

L'alcalde Fuentes ha reconegut "amb satisfacció i molta sinceritat" que "sense l'ajut de les administracions, l'obra de reforma del nucli antic, que va començar a la plaça del Fort, va continuar per la plaça major i ara arriba fins a Sant Sebastià, no hauria estat possible". Fuentes també ha detallat públicament "la bona predisposició" de la família Freixa Oliveda a l'hora de negociar i pactar l'enderroc d'una part d'un antic celler que tapava la visió de la capella. A més, ha felicitat la regidora de Cultura Núria Peitaví "per haver impulsat el punt de lectura, que ha de ser un referent cultural per als nostres joves".

El delegat del Govern, Pere Vila, ha parlat obertament "del gran ajut que ha donat i dóna la Diputació de Girona als petits i mitjans ajuntaments de la nostra demarcació, sobretot en moments en els quals la Generalitat no podia ajudar com calia. Això és una evidència", ha sentenciat. Fermí Santamaria, per la seva part, ha relatat els vincles "d'afecte i familiars" que l'uneixen al poble. "Conec bé Capmany, però no m'hauria imaginat mai que avui estaria aquí com a protagonista", ha dit. La tallada de la cinta inaugural s'ha fet davant de La Fraternal. La petita Vinyet Arché ha estat l'encarregada de portar les tisores.

Imatge del multitudinari tast de vins de Camany

La festa de Santa Àgata ha fet el ple en la majoria d'actes programats, entre els quals hi ha hagut el pletòric tast de vins amb Glops d'història que divendres va omplir totalment l'antiga cooperativa El Parral, la més vella de la comarca. El tast va comptar amb la participació de tots els cellers que tenen la seva seu a Capmany i amb Terra Remota, de Sant Climent, com a bodega convidada.