Un projecte de l'Ajuntament proposa la creació d'una aula gastronòmica al port de Roses. Aquesta idea és la versió evolucionada d'una de les quatre propostes dels Pressupostos Participatius del 2017, en què el poble de Roses va demanar un curs de cuina bàsica amb la utilització de la Thermomix, i també un curs d'introducció a la cuina vegana.

Aquesta primera idea ha anat evolucionant fins a convertir-se en el que és ara: un projecte pressupostat amb 180.000 euros i que planteja la creació d'una aula on es facin tallers de cuina prorofessional. Per a aquest projecte, l'Ajuntament unirà esforços amb la Confraria de Pescadors de Roses i amb diversos restauradors locals, que s'oferiran a fer les mostres gastronòmiques. En aquest sentit, l'Ajuntament assegura que intentaran establir col·laboracions amb algun membre de l'equip del Bulli Foundation.

L'aula es farà a l'espai on hi havia les antigues botigues de peix, que ara estan desocupades. Es planteja col·locar una grada amb 40 seients, una cuina professional equipada amb els estris més moderns i unes pantalles on es vegin tots els processos de pesca dels pescadors locals.

Serà un gran atractiu turístic

Aquesta cuina serà una plataforma de promoció del producte del territori de Km 0. En aquest sentit, el regidor d'Economia, Marc Danés, explica que «és una oportunitat per seguir promocionant el suquet de peix». Tot i que encara no hi ha calendari d'obres, el servei podria estar actiu de cara a la temporada turística del 2019. Un cop fet, el servei serà un gran atractiu per als turistes. Aquells que arribin amb vaixell, per exemple, només hauran de travessar uns pocs metres per poder gaudir d'un taller gastronòmic i un àpat posterior.