14 de novembre de 2018
14.11.2018
Castelló d'Empúries

Els adolescents dissenyen l'Skatepark d'Empuriabrava

A la infraestructura de formigó, se li destinen 40.000 euros gràcies al Pressupost Participatiu

14.11.2018 | 19:36
A l´estiu, es van fer reunions perquè els joves fessin propostes.

L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha posat fil a l'agulla al projecte de creació de l'Skatepark de la platja d'Empuriabrava gràcies a la col·laboració dels joves del municipi. Per aquest projecte, que va ser una de les cinc propostes escollides per la ciutadania en el Pressupost Participatiu del 2018, inicialment se li destinava un pressupost de 35.000, però finalment s'amplia a 40.000 euros. Les obres d'instal·lació d'aquesta infraestructura estan previstes d'iniciar-se a la primavera, per tal que durant l'estiu ja pugui estar en ple funcionament.

Els joves del municipi han tingut un pes molt important a l'hora d'escollir l'aspecte del nou skatepark. Des de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament, a l'estiu es van convocar quatre reunions –amb una assistència aproximada de quinze joves en cada una– en les quals s'aportaven idees sobre com volien que fos l'espai. «Ells són qui entenen sobre el tema i, per tant, són ells qui han decidit com serà l'espai», explica la regidora de Joventut, Esther Piris.

Expliquen la idea a l'empresa

El pas següent que inclou la participació dels joves es farà aquest dijous 15 de novembre, quan dos representants del jovent del municipi aniran a Barcelona per parlar directament amb l'empresa que executarà el projecte i poder establir què necessiten i demanen exactament. Els dos joves hi aniran acompanyats de la regidora de Joventut i els tècnics d'Urbanisme i Joventut.

El jovent havia demanat un circuit en forma d'U. Aquest format, però, encaria molt el pressupost i suposava no poder posar cap element més a dins de la pista. «Han hagut de fer l'esforç d'ajustar-se al pressupost, arribant a l'acord que el disseny sigui ampliable», matisa la regidora, estudiant la possibilitat que més endavant el consistori decideix invertir alguna partida més en aquest espai.

L'Àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Castelló va decidir que la infraestructura de tocar de la bocana seria de formigó. La idea de construir-ho amb fusta es va deixar enrere perquè és un material poc resistent davant de les marinades i les pluges, i necessita més manteniment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook