La Xarxa de Convivència té a punt el 6è viatge juvenil Cultures en Xarxa al Marroc. Aquesta serà l'edició amb més participants, un total de 30 joves, preparat per descobrir la cultura i la societat marroquina a través d'una innovadora experiència. El president de la Xarxa de Conviència de Roses, Mohamed el-Amrani, es felicita de l'èxit de la convocatòria, a la qual es van inscriure 150 nois i noies. «Hem hagut de fer una selecció», somriu.

En aquesta sisena expedició, a més dels trenta joves, que tenen entre 18 i 25 anys i procedències diverses -com Roses, Figueres, Castelló d'Empúries, Girona i Màlaga-, també s'ha sumat l'alcaldessa rosinca, Montse Mindan. La comitiva passarà cinc dies al Marroc, del 5 al 10 d'octubre, i farà estades culturals i socials a Tànger, Chefchaouen, Tetuan i Assilah.

La selecció dels nois i les noies que participen en aquesta iniciativa es fa de la següent manera: Entre els candidats que es presenten, es valoren la inquietud social, que hagin fet l'útim any un mínim de tres accions de voluntariat en qualsevol associació i també es té en compte que estiguin en entitats socials . A més, han d'escriure una carta de motivació i se'ls fa una entrevista.

«El que aconseguim a través d'aquest projecte és unir joves tant d'aquí com marroquins, amb inquietuds per la transformació social, que en altres àmbits del dia a dia no es podrien trobar», explica Mohamed el-Amrani.