Eduard Puig Vayreda ha vist, aquest dissabte, 10 de febrer, com el vent s'ha transformat en un ruixat de qualificatius i de frases amables cap a la seva persona. La sala d'actes Narcís Monturiol del Cercle Sport de Figueres ha quedat petita en la presentació del seu llibre "El jardí de Dionís" (Brau Edicions). L'han acompanyat a la taula el periodista i regidor de l'Ajuntament figuerenc Francesc Cruanyes i Josep Roca, sumiller del Celler de Can Roca, tot i que ell modestament sempre diu que és cambrer.

Francesc Cruanyes ha fet una glosa a l'entorn de l'autor, al qual l'uneix una estreta amistat. I a aquest seu bon amic l'ha definit com un "gourmet del tast" i com "un científic que no abandona la literatura, ni la música, ni la pintura, ni cap de les belles arts" quan parla del vi.

Josep Roca ha basat el seu discurs en "la saviesa" que es desprèn de les 352 pàgines del llibre, però també ha recordat que Puig Vayreda va ser el seu primer professor en el primer curs d'especialització de vins que es va fer en tot l'Estat espanyol, l'any 1985. Roca ha dedicat paraules afables cap al prestigiós enòleg i ha llançat màximes tan profundes com que "la veritable elegància és la naturalitat".

"En aquest llibre hi ha saviesa, però també hi ha vocabulari. Són pàgines plenes de coneixement i d'experiència vital, són inspiració", ha decretat Josep Roca.

Eduard Puig Vayreda ha estat el darrer a parlar, per expressar el seu agraïment a totes les persones que l'han acompanyat en l'aventura de crear "El jardí de Dionís". Ha dit que el llibre és divulgatiu, per conèixer la cultura del vi. "Conèixer la cultura del vi és conèixer la cultura mediterrània, bressol de la nostra civilització", ha conclòs.

L'acte s'ha tancat, com no podia ser d'una altra manera, amb un tast de cava, un intercanvi d'impressions i un ambient de companyonia.