L'Institut Olivar Gran de Figueres ha exercit d'amfitrió aquesta última setmana d'un grup de 60 alumnes i 20 professors provinents de Tolosa (França), Portogruaro (Itàlia), Düsseldorf (Alemanya) i Vilnius (Lituània). La trobada s'emmarca en l'Erasmus+, un programa estratègic de la Unió Europea de millora educativa en què representants de l'alumnat i la docència de cinc països estrenyen relacions i posen en comú activitats educatives de caràcter internacional.

Compromís i ciutadania

Compromís i ciutadania

En el cas de l'Olivar Gran, els joves que hi han participat estan cursant 4t d'ESO, si bé el programa engloba alumnat de 15 a 18 anys. Tots ells han compartit activitats, tant al mateix centre com fent sortides d'interès històric i cultural, amb l'objectiu de treballar els valors de compromís i de ciutadania.

Alhora, els estrangers han tingut l'oportunitat de conviure el dia a dia i les rutines dels seus companys de l'institut figuerenc, ja que s'han allotjat en les seves cases.

El lema de la trobada ha estat «Joves europeus que fan història», i el tema: El compromís dels joves en la història contemporània d'Europa. Erasmus+ els ha permès, al llarg d'una setmana intensa de treball, crear un documental amb testimonis que van fer la ruta de l'exili. També han pogut aprofundir en l'exili i en els moviments migratoris actuals a través d'una obra de teatre i un cinema club.