El tinent d'alcalde i regidor de Serveis Socials i Habitatge, Pere Casellas, ha explicat aquest matí les directrius polítiques de l'àrea de Serveis Socials per aquest mandat 2015 - 2019. En primer lloc, s'ha anunciat que els ajuts socials tant econòmics com de recursos d'habitatge seran estudiats d'acord amb la normativa. Casellas ha destacat: "Serem molt curosos en l'ús d'aquests recursos, no permetrem alguns abusos que hem detectat".

En referència a les negociacions, i per evitar situacions de conflicte i pressions als treballadors de Serveis Socials, no hi haurà cap tipus de negociació amb plataformes ni amb col·lectius, sinó que els casos seran resolts individualment. El tinent d'alcalde ha volgut deixar clar que des del govern "No acceptarem la pressió a la qual s'han vingut sotmeten als treballadors en forma d'agressions verbals en el moment de les entrevistes, qualsevol pressió il·legal serà posada en coneixement de la Guàrdia Urbana i de les autoritats judicials".

En matèria d'habitatge, s'ha expressat la voluntat ferma de l'equip de govern de perseguir el frau i evitar la cronificació de l'estada en habitatges d'emergència social, fet que facilitarà l'accés a les persones més necessitades.

Finalment s'ha anunciat que es proposarà la posada en marxa d'un grup d'anàlisi compost per les entitats del sector com PAH, Taula energètica o altres més els grups de l'oposició per tal d'analitzar la realitat i establir polítiques concretes.

Aquest grup de treball analitzarà les propostes relatives a posar a disposició dels serveis socials nous habitatges per a pal·liar la situació de crisi habitacional a la ciutat.

En finalitzar la intervenció, el tinent d'alcalde i Regidor d'Habitatge i Serveis Socials, s'ha refermat en la urgència del trasllat de les oficines de Serveis Socials al local del Carrer Sant Pau, per l'estat lamentable en el qual es troben actualment les instal·lacions.