Un exemple, una dona fent les seves necessitats darrere un contenidor. De ben segur, que ella no es va adonar que l'estaven fotografiant, però és que, ara per ara, pràcticament tota la geografia urbana està a l'abast de tothom només fent un click al teclat de l'ordinador.

El joc s'ha traslladat també aquí, però amb la peculiaritat que l'afició autòctona nostra se centra en buscar prostitutes de carretera. I es troben, fàcilment, a través del Google Street View, les imatges, de 360 graus, captades en cotxes equipats amb dispositius fotogràfics al capó.

Són unes fotografies que permeten situar-te a peu de carrer a través del Google Maps.

El consultor web de Figueres Albert Alemany va descobrir l'alt interès que havia suscitat aquesta pràctica entre els internautes i va decidir publicar-ho al seu bloc, però donant-li el toc altempordanès. "Quan vaig fer l'article ja sabia que tindria repercurssió", explica Albert Alemany, el qual va escriure al seu bloc www.albertalemany.com: "Pels que no ho sapigueu, fa relativament poc (unes setmanes) que Google ha penjat en el Google Street View moltes ciutats i carreteres espanyoles.

De fet, Espanya s'ha convertit en el segon país rere els Estats Units on hi ha més imatges de l'Street View.

Això fa que hi hagi gent que comenci a buscar casa seva, veure si s'hi veu, veure amics... i altra gent que ja ha començat a crear jocs en alguns fòrums per veure qui troba més prostitutes en carreteres de l'Estat. A veure si en faran un cens i tot! Si voleu fer-hi un cop d'ull només heu d'anar al Google maps i fer zoom fins a peu de carrer."

L'article ens enllaça directament a la carretera N-II, a la cruïlla de Vilajoan, on apareixen fotografiades dues dones sota un para-sol. Aquesta instantània de dones esperant clients sexuals es repeteix en nombroses cruïlles de la xarxa viària de l'Alt Empordà.

Tan bon punt Albert Alemany va penjar aquesta notícia al seu web, va rebre 50 visites i en pocs dies aquesta entrada havia estat consultada per a la vora de 500 persones.

La posada en marxa d'aquesta nova modalitat de mapa urbà no va tenir en compte, en els seus inicis, la intimitat de les persones, per la qual cosa es van haver de prendre mesures per protegir la identitat dels qui surten fotografiats. D'aquesta manera, pràcticament tothom qui ha estat captat per les càmeres, apareix amb el rostre pixelat i fins i tot les matrícules dels vehices han estat difuminades.

"La tecnologia, la pots utilitzar bé o malament. Aplicar-la bé és genial." Google Street View és un exemple d'eina tecnològica que uns utilitzen, per exemple, per jugar a buscar prostitutes a la carretera, si bé altres prefereixen donar-li la utilitat real que aporta aquest portal. S'ha donat el cas de persones que abans de viatjar a una ciutat estrangera han consultat el Google Street View per orientar-se a l'entorn del lloc d'allotjament i conèixer, de primera mà, els recorreguts a fer.

En vista a un futur més immediat, aquesta nova eina tecnològica ofereix una multitud de possiblitats. Una d'elles és la publicitat explícita. Alguns establiments ja tenen pensat col·locar en llocs visibles de les façanes grans cartells promocionals per tal que tothom qui accedeixi al portal pugui veure amb claredat el missatge publicitari i fins i tot ofertes detallades.